Modalitati ecologice de a face curatenie in gradina

Multi gradinari se intreaba cand este momentul cel mai potrivit pentru a taia plantele si a le proteja pe timpul iernii.  Aceasta actiune depinde in mare masura de mediu, de plantele din gradina dumneavoastra si totodata de cat de rece se anunta toamna.

Printre factorii cei mai importanti care pot determina in ce masura trebuie sa va pregatiti pentru a da startul curateniei de toamna se numara tipul gradinii. Programul de lucru difera in cazul in care aveti o gradina de legume, plante anuale, iar natura se va ocupa de toate, curatenia de toamna nefiind atat de necesara precum credeati.

Totodata, in masura in care puteti, incercati sa lasati in picioare cateva plante perene. Acestea va vor oferi o priveliste placuta si in plus vor atrage si pasari. Astfel, pe timp de iarna va veti putea delecta cu un peisaj mirific al unei gradini care nu si-a pierdut din sclipire din cauza inghetului.

Un lucru de care trebuie cu siguranta sa va ocupati in toamna aceasta este legat de igienizarea gradinii. Desi s-ar putea sa sune complicat, procedura este chiar simpla. Taiati tot ce inseamna material vegetal bolnav. De asemenea nu uitati ca plantele bolnave pe care le-ati taiat nu pot fi intrebuintate in compozitia compostului.

In cazul gradinilor de legume trebuie sa inlaturati si resturile ramase dupa ce ati cules recolta.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Flori bulboase de vara

  Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

 • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

 • Fasolea neagra. Un superaliment pentru toti

  Intr-o perioada cand oamenii pun pret tot mai mult pe sanatate dar produsele alimentare devin, ironic, din ce in ce mai “nesanatoase”, se naste intrebarea: ce optiuni viabile raman? Nu este scopul acestui articol de a face o lista alba si una neagra, care sa clasifice alimentele dupa tipologia si utilitatea lor.

 • Unt vs. margarina. Care produs este mai sanatos?

  De-a lungul oricarei zile suntem pusi in situatia de a face alegeri care ne pot aduce beneficii sau dimpotriva, ne pot dauna.

 • Pachetul cu mancare al elevilor - sugestii si idei

  Scoala este pe cale sa inceapa iar parintii doresc sa se asigure ca celor mici nu le va lipsi nimic din cele necesare. De acum, alimentatia zilnica sanatoasa va fi o provocare si o responsabilitate in plus pentru adulti, fiecare cunoscand din propria experienta tendinta copiilor de a neglija masa in timpul programului.