Modalitati ecologice de a face curatenie in gradina

Multi gradinari se intreaba cand este momentul cel mai potrivit pentru a taia plantele si a le proteja pe timpul iernii.  Aceasta actiune depinde in mare masura de mediu, de plantele din gradina dumneavoastra si totodata de cat de rece se anunta toamna.

Printre factorii cei mai importanti care pot determina in ce masura trebuie sa va pregatiti pentru a da startul curateniei de toamna se numara tipul gradinii. Programul de lucru difera in cazul in care aveti o gradina de legume, plante anuale, iar natura se va ocupa de toate, curatenia de toamna nefiind atat de necesara precum credeati.

Totodata, in masura in care puteti, incercati sa lasati in picioare cateva plante perene. Acestea va vor oferi o priveliste placuta si in plus vor atrage si pasari. Astfel, pe timp de iarna va veti putea delecta cu un peisaj mirific al unei gradini care nu si-a pierdut din sclipire din cauza inghetului.

Un lucru de care trebuie cu siguranta sa va ocupati in toamna aceasta este legat de igienizarea gradinii. Desi s-ar putea sa sune complicat, procedura este chiar simpla. Taiati tot ce inseamna material vegetal bolnav. De asemenea nu uitati ca plantele bolnave pe care le-ati taiat nu pot fi intrebuintate in compozitia compostului.

In cazul gradinilor de legume trebuie sa inlaturati si resturile ramase dupa ce ati cules recolta.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

    O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

  • Flori bulboase de vara

    Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

  • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

    Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

  • Fasolea neagra. Un superaliment pentru toti

    Intr-o perioada cand oamenii pun pret tot mai mult pe sanatate dar produsele alimentare devin, ironic, din ce in ce mai “nesanatoase”, se naste intrebarea: ce optiuni viabile raman? Nu este scopul acestui articol de a face o lista alba si una neagra, care sa clasifice alimentele dupa tipologia si utilitatea lor.


Warning: fopen(cache/5fc5ce431738bf9f3b30d88478063cd0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139