Plantele indigene, mai rezistente decat gazonul

 Gazonul este pe lista preferintelor multora cand vine vorba de amenajarea spatiului din fata casei. Culoarea acestuia este una relaxanta, iar ingrijit corespunzator se mentine verde pana toamna tarziu. Inafara de aceste aspecte este ideal pentru picnicuri cand vremea este potrivita, frisbee si multe alte jocuri.

Chiar si asa gazonul se intretine greu si in cele mai multe cazuri achizitionarea acestuia este destul de costisitoare.

Pentru a avea in fata casei o peluza de invidiat trebuie sa va ganditi ca intretinerea poate sa aiba un impact negativ asupra mediului inconjurator. In timpul verii consumul de apa este crescut, tunderea este daunatoare poluand mediul inconjurator, iar ingrasamintele chimice care pastreaza culoarea verde a gazonului se vor infiltra in apa freatica.

Nu in ultimul rand, ierburile care nu sunt originare din zona unde locuiti se vor extinde in mediul natural si vor impiedica ritmul normal de crestere al altor plante.

Cum gazonul nu este alegerea ideala din punct de vedere ecologic dar si material, acesta poate fi inlocuit foarte usor cu plante indigene. Acestea ofera de multe ori un peisaj mai placut si totodata sunt foarte usor de intretinut.

Plantele indigene sunt adaptate conditiilor meteo specifice zonei de unde provin. Astfel acestea au nevoie de mai putine resurse si mai putina munca pentru a inveseli peisajul din fata casei.

De asemenea plantele indigene au o altfel de relatie cu pasarile si insectele ce fac parte din viata salbatica specifica zonei unde locuiti. In aceste conditii exista si pradatori naturali care tin sub control evolutia plantelor.

Detalii in legatura cu plantele pe care le puteti cultiva aveti ocazia sa aflati in magazinele de specialitate sau chiar si de la vecini.

Pentru un succes garantat achizitionati plantele indigene de la o sursa sigura. Astfel veti proteja speciile care sunt pe cale de disparitie si totodata veti avea siguranta unei plante autentice.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cum se bucuram de menta proaspata

    Ne-am obisnuit sa cumparam plantele aromatice pentru diverse retete direct din magazin, uscate si puse in pungi, cutiute sau borcanase, cu etichete viu colorate, lipsite insa de o buna parte din gustul care scoate in evidenta orice reteta. Mai indraznete sau clasice, combinatiile pot sa schimbe o masa cu totul, si prietenii s-ar putea sa fie mai mult decat incantati.

  • Ghioceii, mai mult decat simpli vestitori ai primaverii

    Florile “vedeta” ale lunii martie sunt mai mult decat banale martisoare pe care le oferim celor dragi. Ghioceii au pe langa calitatea de a ne aduce buna dispozitie si proprietati terapeutice recunoscute in lumea medicala.

  • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

    Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

  • Gradina mea in iulie, luna lui cuptor

    O data cu inceputul lunii iulie, vara se apropie in regiunile temperate din emisfera nordica, de punctul sau culminant. Trandafirii nu sunt niciodata mai frumosi decat acum, iar gradina de fructe si legume rodeste fara incetare umpland mesele de bucate proaspete.

  • Cum sa pastrezi mai mult florile taiate

    Un buchet de flori proaspete constituie indiferent de ocazie un dar excelent insa de multe ori se intampla ca acestea sa reziste in vaza mai putin decat ne-am astepta.


Warning: fopen(cache/6a429df3cd03775ae2e6c178a759bbc1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139