Amestec pentru diferite legume

 

Mranita reprezinta o proportie importanta pentru multe amestecuri, insa pentru unele un mare procentaj il reprezinta pamantul de telina, sau pamantul de rasadnita cum mai este denumit. Nisipul este si el o componenta importanta in realizarea amestecului pentru diferite legume, iar pentru unele nu se foloseste deloc (de exemplu pentru salata).



Cultura %

Mranita %

Pamant de telina %

Nisip %

Rosii

50

25

25

Ardei, vinete

40

50

10

Castraveti

40

40

20

Varza, conopida

50

25

25

Salata

25

75

-


Articole asemănătoare

  • Sos cu branza cheddar si lapte

    O reteta pentru un sos cremos, excelent pentru paste, legume sotate, cartofi copti sau pentru carnea de pui la cuptor sau gratar. Folositi o branza cheddar maturata, cu gust puternic, alaturi de o branza gorgonzola dominata de notele picante.

  • Sos cu bere si crema de branza

    Un sos cremos, consistent si foarte aromat pentru petreceri, perfect pentru chipsuri, legume coapte sau gratinate, cartofi prajiti sau fripturi. Se poate folosi la fel de bine berea neagra sau blonda, cu sau fara alcool.

  • Sos cu usturoi in stil asiatic

    Un sos cu arome dense, exotice, de inspiratie chinezeasca, bun pentru carne, legume, orez sau, de ce nu, pentru a completa o portie de taietei de orez.

  • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

    Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

  • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

    Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.