Amestec pentru diferite legume

 

Mranita reprezinta o proportie importanta pentru multe amestecuri, insa pentru unele un mare procentaj il reprezinta pamantul de telina, sau pamantul de rasadnita cum mai este denumit. Nisipul este si el o componenta importanta in realizarea amestecului pentru diferite legume, iar pentru unele nu se foloseste deloc (de exemplu pentru salata).Cultura %

Mranita %

Pamant de telina %

Nisip %

Rosii

50

25

25

Ardei, vinete

40

50

10

Castraveti

40

40

20

Varza, conopida

50

25

25

Salata

25

75

-


Articole asemănătoare

 • Sos cu usturoi in stil asiatic

  Un sos cu arome dense, exotice, de inspiratie chinezeasca, bun pentru carne, legume, orez sau, de ce nu, pentru a completa o portie de taietei de orez.

 • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

  O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.

 • Sos cremos cu iaurt grecesc si suc de lamaie

  Un sos aromat si usor, gata pentru salate, legume sotate, fripturi de pui, versatil si plin de savoare.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.