Sos cu usturoi in stil asiatic

Ingrediente:

½ cana supa de legume (din cutie)
3 linguri sos de soia (preferabil cu mai putina sare)
2 linguri otet de orez
1 lingura zahar brun, miere sau sirop de artar
½ lingurita ulei de susan
1 varf de lingurita fulgi chili
1 varf de lingurita boia dulce
1 lingurita amidon
2 lingurite vin de orez sau vin alb, sec
1 lingura ulei
4-5 catei mari de usturoi, tocati
1 lingurita cu varf ghimbir proaspat, ras

Mod de preparare: puneti intr-un bol potrivit supa, sosul de soia, otetul de orez, indulcitorul, uleiul de susan, fulgii de chili si boiaua, amidon, amestecand bine cu un mixer vertical pana cand obtineti un lichid mai gros, consistent, omogen. Se adauga si vinul si se lasa deoparte, acoperit. Separat se incinge uleiul intr-o cratita de dimensiuni mici, se caleste usor usturoiul impreuna cu ghimbirul (nu mai mult de doua minute pe foc mediu), dupa care se toarna deasupra toata cantitatea de sos, amestecand des. Se lasa pe foc pentru cateva minute, pana cand se ingroasa, continuand sa amestecati. Se serveste dupa ce s-a racit putin sau se poate pastra 3-4 zile la frigider, intr-un borcan bine inchis.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare