Galuste cu spanac in sos alb

 O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

350 g spanac

200 g cascaval

3 oua

250 g faina

sare

piper

nucsoara

350 g smantana


Modul de preparare:

Spanacul se curata.

Apoi se spala si se opareste in apa clocotita.

Se stoarce bine si se toaca.

Cascavalul se rade.

150 g de cascaval ras se framanta cu oua.

Se pune si spanacul tocat la aceasta compozitie.

Se presara sare si piper.

Se adauga si nucsoara.

Intr-o farfurie se presara faina.

Din compozitia rezultata mai sus se formeaza galuste.

Se dau prin faina.

Apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Se lasa sa fiarba pana ce se ridica la suprafata.

Se scot apoi galustele din oala.

Se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o forma de sufleu se pun 175 ml de smantana.

Se pun si galustele.

Se adauga si cantitatea ramasa de smantana.

Deasupra se presara 50 g de cascaval ras.

Se dau la cuptor.

Se lasa timp de 25 de minute, pana ce s-au rumenit.

Apoi se servesc cu multa pofta.

Sursa foto

Articole asemănătoare