Anorexia

AnorexiaNumita si inapetenta sau lipsa poftei de mancare, anorexia reprezinta una dintre bolile civilizatiei fiind determinata initial de degenerarea florei bacteriene a faringelui si a intestinului si complicata ulterior prin componente de natura psihica si comportamentala.

Pentru tratarea acestei boli se folosesc plantele tonic-amare (sub forma de pulberi, ceaiuri, tincturi, siropuri sau vinuri medicinale), administrate obligatoriu cu circa o jumatate de ora inainte de mesele principale. Acestea determina stimularea secretiilor salivare si gastrice si in consecinta cresterea poftei de mancare.

Coada-soricelului

Se beau zilnic doua-trei cani de ceai, preparat prin fierberea a 3-4 linguri de flori intr-un litru de apa.

Busuiocul

Este o planta cu adresabilitate larga in afectiunile tubului digestiv. Pentru stimularea apetitului se recomanda infuzia.

Silurul

Se consuma zilnic cate un varf de cutit din pulberea rezultata prin macinarea plantei uscate, recoltata in timpul infloririi depline.

Patrunjelul

Se iau zilnic, in mai multe reprize cate doua varfuri de cutit de fructe macinate sau se face un decoct din seminte si radacini din care se beau doua cesti pe zi.

Roinita

Pentru stimularea poftei de mancare a copiilor se recomanda infuzia.

Romanita

Se face o infuzie din patru-cinci inflorescente uscate la o cana de apa clocotita si se bea o cate o ceasca intre mese.

Articole asemănătoare

  • Vitaminele ne dau pofta de mancare?

    Vitaminele imbunatatesc functia imunitara si au un rol foarte important, impreuna cu enzimele, in transformarea hranei in energie pentru organism. Functiile vitaminelor sunt complexe

  • Virtutile terapeutice ale cicorii

    Cicoarea face parte din flora spontana a tarii noastre si este cunoscuta mai cu seama pentru calitatile sale terapeutice.

  • Anorexia: care este cauza si cum poate fi controlata?

    Atunci cand tinerele adolescente isi impun sa slabeasca pana ajung piele si os si nici atunci nu sunt multumite de greutatea lor, inseamna ca exista o problema grava

  • Efectele benefice ale busuiocului

    Busuiocul este cunoscut inca din antichitate, este o planta foarte apreciata de egipteni si considerata sfanta in India. Primele buchete au fost descoperite in piramidele egiptene..

  • Tulburarile de alimentatie, boala sau inchipuire?

    Tulburarea de alimentatie este notata de DSM-lV-TR ( Manualul Diagnostic si Statistic al Tulburarilor Psihice, al Asociatiei Americane de Psihiatrie ) ca fiind o afectiune potrivit careia o persoana adopta un regim alimentar care ii afecteaza negativ sanatatea fizica si mentala.


Warning: fopen(cache/bf759223173f6986ab0ad67ce6167d5d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139