Apa minerala – elixirul vietii fara calorii

Apa reprezinta cel mai important lichid al lumii, fara de care nu putem trai si nu ar exista viata pe pamant. Chiar si omul, din punct de vedere al constitutiei, este dependent de apa, corpul sau detinand 60% din aceasta. De aceea, pentru o buna functionare si pentru sanatatea corpului, este recomandat sa consumam zilnic cel putin 2 l de apa/lichide pe zi.

Apa minerala reprezinta un plus de energie si de vitalitate, este un lichid sanatos care contine minerale si oligoelemente. Apa minerala nu detine calorii, fiind solutia optima pentru ingrijirea si mentinerea sanatatii a persoanele responsabile si care constientizeaza importanta ei.

Apa minerala naturala – efectele benefice asupra organismului

De foarte multe ori citim pe etichetele sticlelor cuvantul “deferizat”. Acest lucru inseamna ca fierul care se afla in apa direct extrasa din mediul ei natural a fost filtrat prin diverse proceduri. In caz contrar, apa va avea o culoare rosiatica dupa aproximativ o ora de la deschiderea sticlei. Acest lucru se intampla din cauza reactiei in contact cu oxigenul, fierul oxidandu-se.

Apa care are un continut de minerale sub 500 mg / l este indicata pentru uzul casnic. De asemenea daca in componenta ei sunt mai putin de 50 mg / l de sare, apa este indicata in cazul pietrelor la rinichi si al tensiunii arteriale. In cazul in care continutul de sare este de doua sau de trei ori mai ridicat trebuie sa avem mare grija, deoarece ne punem in pericol sanatatea: disturbari ale metabolosimului, boli ale aparatului digestiv sau ale pancreasului.

Daca in apa minerala se afla mai mult de 150 mg / l de calciu, acesta va ameliora simptomele intolerantei la lapte si este indicat in timpul sarcinii si pentru copiii care se afla in crestere.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Suc de citrice pentru vara

  Un amestec de suc de portocale, limeta si lamaie, cu putin zahar si apa minerala sau tonica, dupa gust, aceasta reteta este o alternativa sanatoasa la sucurile acidulate din comert.

 • Bautura racoritoare cu limeta si apa minerala

  O reteta buna in zilele calduroase, cu gust usor si aromat de citrice, racoritoare si sanatoasa.

 • Intrebari frecvente despre apa minerala

  Corpul uman detine peste 70% apa. Astfel ne putem da seama cat de importanta este aceasta pentru organismul nostru. Nu doar lichidul este de mare

 • Cum ne influenteaza apa minerala sanatatea?

  Apa sta la baza tuturor proceselor vitale care au loc in lumea vie. In organismul uman ea detine o pondere de peste 70%, din acest motiv daca nu este administrata vreme de cateva zile intervin tulburari grave care pot cauza moartea.

 • Americano

  Ingrediente: 3 cl Campari 3 cl Vermouth rosu 5 cl apa minerala...