Aphelandra

Cele mai raspandite specii intalnite in tara noastra sunt Aphelandra squarosa si Aphelandra aurantiaca.aph
Aphelandra squarosa este o planta cu tije verticale unice, care poarta frunze mari, lanceolate, de 20-25 de cm lungime si 10-12 cm latime, dispuse opus doua cate doua, si formand etaje succesive. Frunzele sunt de culoare verde-intens stralucitor, panasate cu alb-ivoriu numai pe nervuri.
Aphelandra aurantiaca prezinta flori de culoare portocalie.
Plantele de aphelandra vegeteaza si infloresc toamna si iarna. Durata florilor pe planta variaza de la trei la patru saptamani.
In timpul iernii este necesara expunerea in locuri insorite, aproape de geam, la o temperatura moderata si o umiditate atmosferica ridicata.
In timpul verii, plantele se uda abundent, adaugand ingrasaminte solubile cel putin o data pa luna. De asemenea se recomanda pulverizarea cu apa a frunzelor.
Plantele isi mentin aspectul decorativ pe toata durata anului. Inmultirea se face primavara, prin butasi de varfuri.

Articole asemănătoare

  • Aphelandra

    Aphelandra este un arbust mereu verde, originar din America central-meridionala, care in natura poate ajunge la inaltimea de 2-3 m., in timp ce atunci cand este cultivat in ghiveci ajunge la dimensiuni cuprinse intre 50 si 60 de centimetri. Are tulpini carnoase, pe care cresc multe frunze ovale, colorate verde intens, lucioase si cu nervuri deschise la culoare, albe sau galbene, care au inspirat si denumirea populara a arbustului, planta-zebra. Florile sale sunt grupate sub forma de spic, in varful tulpinii. Acestea au in general culoarea galbena, insa exista si varietati ale caror flori sunt portocalii, rosii sau roz. Aphelandra este o planta eleganta, deosebita prin aspectul sau. Arbustul isi poate pastra frumusetea si eleganta mult timp daca este intretinut in mod corespunzator si daca i se asigura mediul propice dezvoltarii.

  • Cateva procedee simple si eficace pentru asigurarea umiditatii atmosferice

    Florile si umiditatea atmosferica