Cateva procedee simple si eficace pentru asigurarea umiditatii atmosferice

 Rex begonia- Pulverizarea frecventa a frunzelor cu apa pura (apa de ploaie de preferinta), cu ajutorul unui vaporizator cu jet foarte fin.
Spalarea periodica a frunzelor pe ambele fete, de exemplu speciile cu frunze mari (Ficus, Dracaena, Philodendron, Aucuba, Anthurium) cu un burete sau carpa moale, procedeu ce contribuie in acelasi timp la curatirea frunzelor si la contracararea infestarii cu paianjenul rosu, paduchi lanosi si alti paraziti favorizati de ambianta uscata.

- Asezarea ghivecelor cu plante in farfurii adanci, umplute cu turba, muschi sau pietris, mentinute umede in permanenra. Apa se evapora progresiv si mentine in jurul frunzelor un micrclimat favorabil. Este un procedeu simplu si eficace.
Plasarea ghivecelor cu plante in alte ghivece goale, numite "ghiveci-pat", cu diametru mai mare si deschidere larga. Intervalul existent intre cele doua recipiente se umple cu turba sau muschi umed. Muschiul umed sau turba fibroasa se pot infasura pe un tutore fixat cu sarma spiralata, tutore ce poate fi utilizat pentru sustinerea speciilor grimpante ( Ficus repens, Philodendron scadens, Scindapus auretus, Hedera helix, etc.)

- Achizitionarea unor mici fantani decorative de apartament, prevazute cu jeturi de apa care functioneaza in permanenta in circuit inchis, asigurand in mod eficient o umiditate benefica plantelor.
Asociind mai multe specii in compozitii decorative, se realizeaza o mai buna vegetatie decat atunci cand plantele cresc izolat. Puteti realiza diverse combinatii, exploatand acest procedeu.
Exemplu de asociere a plantelor: 1.Ficus benjamina; 2. Aphelandra Squarosa; 3. Begonia Rex; 4. Pteris; 5. Croton
Se mai pot combina: 1. Cordyline;2. Sanseviria; 3. Tradescantia; 4. Hedera; 5. Aphelandra.

Foarte multi oameni se intreaba de cate ori se uda plantele de apartament pe saptamana. Un raspuns precis nu este posibil, dar trebuie avut in vedere ritmul de crestere al plantelor pe sezon, in functie de temperatura ambientala, de gradul de uscare al pamantului din ghiveci, de intensitatea luminii si de perioada de repaus. Experienta va va invata ca frecventa si importanta udarilor alterneaza in functie de perioada de crestere activa si de perioada de repaus.

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe si lapte de migdale pentru micul dejun

    Laptele de migdale este savuros, aromat si excelent pentru a pregati o lista impresionanta de bauturi pline de vitamine, iar in aceasta varianta este baza pentru un smoothie plin de vitamine si gustul intens de fructe.

  • Fructe si legume pentru o minte sanatoasa

    Rosiile bine coapte sunt excelente in salate, ca gustare, gatite in diverse moduri, dar cati dintre cei care le mananca de fiecare data cu atata placere stiu ca in tomate se gaseste si un puternic antioxidant, licopenul, ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Iar in timp banalele rosii (le puteti asocia alte legume si eventual putin ulei de masline) nu mentin doar sistemul imunitar si cel digestiv, dar mentin si sanatatea mintii si mai ales memoria sau capacitatea de concentrare.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.

  • Smoothie cu lapte de cocos, mandarine si turmeric pentru o digestie mai buna

    O bautura ce are la baza laptele si apa de cocos, dulceata mandarinelor si (ingredientul secret) aroma aparte de turmeric, dar care este recomandata si pentru o digestie mai buna.

  • Bautura calda cu musetel si lavanda pentru un somn odihnitor

    Musetelul este un remediu clasic pentru o gama larga de afectiuni, fiind recomandat si pentru a trata insomnia si a asigura un somn mai linistit. Alaturi de lavanda (buna pentru a limita efectele stresului cotidian), putina miere si un lapte vegetal de calitate este o reteta cu gust placut, aromat, dulceag. Se bea o cana inainte de culcare.


Warning: fopen(cache/feea68543c7f57e48e3f0908deb34a6b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139