Aranjamente florale de toamna

Aranjamentele florale de toamna constau in alaturarea florilor de sezon cu alte elemente din natura, cum sunt legumele, frunzele, ghindele, nucile, ierburile uscate si chiar crengutele, in scopul de a obtine nuante calde si cuceritoare. Combinatia dintre rosu, verde, galben si auriu reprezinta unul dintre principiile de baza ale aranjamentelor florale de acest tip. Trandafirii, crizantemele, crinii, gladiolele si celelalte flori sunt persoanjele principale si vor detine ponderea cea mai mare si locul cel mai important, in timp ce elementele complementare doar vor inlesni triumful acestora. 

Toamna ofera o gama extrem de bogata de elemente naturale decorative si ar trebui sa constituie pentru fiecare dintre noi o sursa de inspiratie fara margini. Nu aveti nevoie de "retete" speciale, este suficient doar sa priviti in propria gradina si sa dati frau liber imaginatiei.

Fructele de toamna sunt considerate cele care sunt in sezon intre lunile septembrie si noiembrie. Nu le vom enumera pe toate care au devenit clasice, precum merele si perele,  ci vom sublinia ca si portocalele si mandarinele pot ocupa un loc in cadrul aranjamentelor florale. Cei  care folosesc fructele in acest scop ar trebui sa le verifice periodic pentru a le inlatura in momentul cand incep sa se deterioreze.

Dintre legumele de sezon utilizate pe scara larga se remarca vinetele, morcovii, sfecla rosie si dovlecii. Acestia din urma, daca sunt suficient de voluminosi, pot fi scobiti si utilizati ca suport pentru aranjamentele florale generand un efect vizual inedit.

Frunzele palide sunt un semn distinctiv al toamnei insa este nevoie de putin efort si imaginatie pentru a le integra in aranjamente florale. Acestea pot fi folosite ca accente florale in completarea buchetelor sau pot constitui separat mici aranjamente. In alegerea acestora veti avea grija sa nu fie rupte sau mucegaite si sa aiba forma respectiv culoarea dorita. Frunzele uscate pot fi un pericol, motiv pentru care ele nu vor fi pozitionate niciodata in apropierea lumanarilor decorative aprinse.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

 • Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru

  Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.

 • Crizantema - planta decorativa de toamna

  Crizantemele sunt flori care nuanteaza gradinile, terasele si interioarele pe parcursul lunilor de toamna.