Laleaua Purple Lady

Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni. Daca suntem obisnuiti cu laleaua clasica, rosie sau galbena, Purple Lady este diferita, mult mai frumoasa si cum tija este usor aplecata floarea va avea o forma putin ovala, interesanta. Se recomanda sa fie plantata alaturi de alte flori in culori complementare pentru a iesi in evidenta mai usor, iar dintre soiurile de primavara aceste lalele sunt unele dintre cele mai frumoase.

Pentru Purple Lady in culori vii, rezistente si longevive se recomanda sa gasiti o portiune cu un sol cu drenare buna (prea multa apa in cazul lalelelor duce la deteriorarea si chiar putrezirea radacinii), multa lumina solara si pe cat posibil un nivel de aciditate putin mai ridicat. Are nevoie de apa, asa ca trebuie udate frecvent. Poate atinge 40 de cm inaltime iar florile sunt mari, bine dezvoltate, ajungand pana la 10 cm diametru.

Foto: longfield-gardens.com

Articole asemănătoare

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Trandafirii Big Purple

  Un trandafir cu un colorit mai putin intalnit, un purpuriu deschis spre mov (veti intalni si exemplare cu note cromatice roz), Big Purple este o varietate pe care unii pasionati o adora tocmai datorita nuantei mai putin intalnite, in vreme ce altii nu sunt deloc incantati de el si prefera tradafirii clasici rosii, galbeni sau albi.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.