Aranjamente florale pentru Dragobete

 Cum februarie este considerata cea mai romantica luna a anului, va prezentam cateva idei de aranjamente florale si, mai jos, modul in care le puteti realiza.

iasomie

 Inimi, flori si parfum

Aceasta vita de iasomie a fost prinsa de un suport topiar in forma de inima, devenind astfel cadoul ideal  de Dragobete, sau de fiecare data cand vreti sa faceti un cadou special unei persoane cu adevarat speciale. Iasomia face flori foarte parfumate si continua sa creasca si dupa ce s-au ofilit florile.

buchet de trandafiri si lalele

 Buchet de trandafiri si lalele

Trandafirii in doua culori contrastante - rosu si galben - si lalele rosii, acestea sunt ingredientele unui buchet minunat. 12 trandafiri din hibridul Ecuador si 20 de lalele formeaza, cu putina indemanare, un aranjament floral captivant.

buchet de lalele rosii

 

 Buchet de lalele rosii

Se spune despre lalele, in general, ca sunt simbolul unei iubiri perfecte, iar lalelele rosii trimit acest mesaj mult mai amplificat - de aceea aceasta idee este perfecta pentru cea mai romantica luna a anului, februarie.

Cumparati 10 fire de lalele, o vaza de teracota vopsita in rosu-intens si legati o panglica in jurul ei; nu uitati sa adaugati o mica felicitare pe care sa scrieti cateva cuvinte sau un citat potrivit ocaziei.

aranjament cu trandafiri

 Aranjament cu trandafiri

Acest aranjament este foarte interesant si surprinzator. Frunzele lungi si late au fost rulate pentru a arata ca niste panglici verzi, iar firele subtiri formeaza semicercuri largi, atragand privirile spre centru.

un buchet cu flori de primavara

 Un buchet de primavara

Si un buchet din flori de primavara poate transmite un mesaj de iubire la fel de bine ca florile clasice. Cautati flori proaspete, aproape deschise, si aranjati-le intr-o vaza cubica, din sticla transparenta.

Cum sa realizati aranjamentul

Asezati florile la 45 de grade in jurul bazei superioare a vazei, apoi plasati si in centru cateva. Capetele tulpinii trebuie sa fie bine bagate in apa, altfel riscati ca florile sa se ofileasca inainte de vreme.

Daca doriti ca florile sa fie aranjate perfect drept, atunci taiati toate tulpinile la aceeasi lungime. Inlaturati tepii in cazul trandafirilor, pentru a-i plasa mai usor printre celelalte flori si pentru a nu distruge tulpinile fragile ale lalelelor, de exemplu.

In jurul sau printre flori completati cu iarba sau alte specii de plante decorative.

Nu uitati sa rupeti frunzele din partea inferioara a tulpinii, in zona care intra in apa, pentru ca acestea decoloreaza apa.

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Freddie Mercury

  Varietate de trandafir teahibrid cu petale usor parfumate, de culoarea piersicilor bine coapte, o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale, soiul Freddie Mercury este mai rar intalnit, dar foarte apreciat de cunoscatori.

 • Bujorii Celebrity

  Soi bicolor de bujor cu petale parfumate in alb si roz, ideal pentru gradini, parcuri dar si pentru buchete si aranjamente florale (rezista cateva zile dupa taiere), Celebrity este o optiune buna pentru a fi plantat solitar sau grupat, in functie de preferinte si de spatiul disponibil.

 • Gladiolele Torino

  Flori cu aspect delicat, elegant, excelente pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase, aceste gladiole atrag atentia datorita culorii deosebite, un mov palid care poate sa bata spre roz inchis in functie de sol si varsta plantei.

 • Daliile Little Robert, frumusete exotica pentru orice gradina

  Varietate de dalie bicolora cu inflorescente mari, in nuante intense si proaspete, buna pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, Little Robert se poate cultiva direct in pamant sau in ghivece si jardiniere.

 • Trandafirul Prince de Monaco

  De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale.