Aranjamente florale pentru Dragobete

 Cum februarie este considerata cea mai romantica luna a anului, va prezentam cateva idei de aranjamente florale si, mai jos, modul in care le puteti realiza.

iasomie

 Inimi, flori si parfum

Aceasta vita de iasomie a fost prinsa de un suport topiar in forma de inima, devenind astfel cadoul ideal  de Dragobete, sau de fiecare data cand vreti sa faceti un cadou special unei persoane cu adevarat speciale. Iasomia face flori foarte parfumate si continua sa creasca si dupa ce s-au ofilit florile.

buchet de trandafiri si lalele

 Buchet de trandafiri si lalele

Trandafirii in doua culori contrastante - rosu si galben - si lalele rosii, acestea sunt ingredientele unui buchet minunat. 12 trandafiri din hibridul Ecuador si 20 de lalele formeaza, cu putina indemanare, un aranjament floral captivant.

buchet de lalele rosii

 

 Buchet de lalele rosii

Se spune despre lalele, in general, ca sunt simbolul unei iubiri perfecte, iar lalelele rosii trimit acest mesaj mult mai amplificat - de aceea aceasta idee este perfecta pentru cea mai romantica luna a anului, februarie.

Cumparati 10 fire de lalele, o vaza de teracota vopsita in rosu-intens si legati o panglica in jurul ei; nu uitati sa adaugati o mica felicitare pe care sa scrieti cateva cuvinte sau un citat potrivit ocaziei.

aranjament cu trandafiri

 Aranjament cu trandafiri

Acest aranjament este foarte interesant si surprinzator. Frunzele lungi si late au fost rulate pentru a arata ca niste panglici verzi, iar firele subtiri formeaza semicercuri largi, atragand privirile spre centru.

un buchet cu flori de primavara

 Un buchet de primavara

Si un buchet din flori de primavara poate transmite un mesaj de iubire la fel de bine ca florile clasice. Cautati flori proaspete, aproape deschise, si aranjati-le intr-o vaza cubica, din sticla transparenta.

Cum sa realizati aranjamentul

Asezati florile la 45 de grade in jurul bazei superioare a vazei, apoi plasati si in centru cateva. Capetele tulpinii trebuie sa fie bine bagate in apa, altfel riscati ca florile sa se ofileasca inainte de vreme.

Daca doriti ca florile sa fie aranjate perfect drept, atunci taiati toate tulpinile la aceeasi lungime. Inlaturati tepii in cazul trandafirilor, pentru a-i plasa mai usor printre celelalte flori si pentru a nu distruge tulpinile fragile ale lalelelor, de exemplu.

In jurul sau printre flori completati cu iarba sau alte specii de plante decorative.

Nu uitati sa rupeti frunzele din partea inferioara a tulpinii, in zona care intra in apa, pentru ca acestea decoloreaza apa.

Articole asemănătoare

 • Trandafirii pitici Alegria

  Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Dalii Penny Lane

  Flori bicolore mari, elegante, de o impresionanta frumusete, aceste dalii poarta numele unei celebre piese Beatles si sunt perfecte pentru gradini sau terase, parcuri, buchete si aranjamente florale pretentioase, dar in acelasi timp sunt relativ usor de cultivat si ingrijit

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale