Trandafirul Double Delight

Soi foarte popular si apreciat de trandafir teahibrid, relativ usor de cultivat si intretinut, Double Delight este de multa vreme una dintre primele alegeri ale cultivatorilor cu experienta, fiind folosit si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. Varietate cu boboci mari, de o rara frumusete, cu petale catifelate si mari in alb si rosu, efectul cromatic fiind unul greu de uitat. Trandafiri bicolori cu un parfum intens, dulce, tipic pentru acest fel de flori, Double Delight transforma radical orice gradina sau spatiu verde prin frumusete si eleganta.

Alegeti pentru viitoarele tufe de trandafir un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie ferit de curentii reci de aer si sa se afle la distanta de alte tufe sau plante inalte care il pot umbri. Plantati butasii de trandafir primavara sau toamna, iar cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos si cu PH usor acid. Se uda abundent imediat dupa plantare, formand un mic musuroi de pamant afanat in jurul tulpinii, si se va uda frecvent in perioadele calde ale anului, folosind cantitati moderate de apa. O tufa rezistenta si frumoasa, ce depaseste la maturitate 140-150 de cm inaltime, cu ramuri elastice si frunzis des, de un verde inchis, matasos, in frumos contrast cu numerosii boboci bicolori. Se recomanda sa lasati intre exemplare 70-100 de cm distanta pentru a se putea demonstra in voie.

Infloresc din luna iunie pana spre inceputul toamnei, tufa acoperindu-se cu numerosi boboci mari, viu colorati si parfumati, ce rezista mult timp dupa taiere. Este o varietate de trandafir cu o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la noptile geroase de iarna. Usor de crescut, longeviv si fara sa necesite ingrijiri pretentioase, este un trandafir teahibrid bun pentru cultivatorii cu experienta, dar si pentru gradinarii incepatori.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Laleaua Double Polar

  Soi cu aspect decorativ deosebit, ce devine imediat centrul de atentie in orice gradina, aceasta varietate de lalea dubla hibrida are flori de mari dimensiuni, cu o forma speciala

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.