Begoniile Double White, puritate si incantare

Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament. Fie plantate direct in pamant, fie in ghivece mai mari sau jardiniere, aceste begonii sunt perfecte si in buchete sau aranjamente florale pretentioase, pregatite pentru ocazii speciale, deoarece isi pastreaza multa vreme prospetimea dupa taiere. Sunt un sortiment de begonie destul de usor de plantat si intretinut.

Bulbii de begonie Double White se vor planta primavara intr-un loc unde pamantul sa aiba drenare buna, sa fie unul fertil (eventual i se pot adauga in prealabil ingrasaminte naturale) si pe cat posibil situata in bataia soarelui. Este o floare ce creste la fel de bine in ghivece si jardiniere. Se lasa 20-25 de cm distanta intre exemplare sau intre begonie si alte plante. Poate tolera si o zona partial umbrita si trebuie udata frecvent, folosind cantitati moderate de apa. Va inflori vara pana la jumatatea toamnei, interval in care va veti bucura de florile sale mari, de un alb imaculat, si suporta relativ bine perioada geroasa a iernii.

Foto: amazon.com

 

Articole asemănătoare

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Bujorul White - albul pur pentru gradini superbe

  Flori mari, duble, de un alb pur, intens, usor de cultivat si intretinut

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.

 • Veronica White

  Veronica White reprezinta o optiune decorativa accesibila ca pret si usor de ingrijit, foarte frumoasa datorita manunchiurilor de flori mici, albe, delicate, tulpinile putand sa ating la maturitate lungimea de 50 de cm.

 • Margareta, floare a iubirii si inocentei

  Cine nu isi aminteste de jocul din copilarie prin care fetele si baietii, cu sufletul la gura, rupeau rand pe rand petalele margaretelor asteptand ca cea din urma sa le ofere raspunsul la intrebarea "ma iubeste, nu ma iubeste"?