Arnica

Tinctura de arnica se poate administra atat pe cale interna, cat si externa.

Intern:

se iau intre 30-40 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi, diluate in apa si pe stomacul gol, vreme de 30 de zile, pentru cresterea imunitatii. Nu se administreaza copiilor sub 7 ani decat sub stricta supraveghere medicala, copiii peste aceasta varsta putand lua in jur de 5-10 picaturi de trei ori pe zi.

Extern:

In tratamentul infectiilor gatului se face gargara cu arnica, compozitia administrata fiind : 1-2 lingurite de tinctura la jumatate de pahar de apa. Persoanele care au circulatia periferica deficitara, fiind foarte sensibile la frig, vor face inainte si dupa expunerea la frig frictionari energice ale membrelor si toracelui cu aceasta tinctura, dupa care vor utiliza un unguent natural (de musetel) pe locurile frictionate.

gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Parcul Natural Defileul Muresului Superior

  Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata situata in regiunea central-nordica a Romaniei, in raza comunelor Deda, Rastolita, Lunca Bradului si Stanceni.

 • Solutii naturiste pentru un par sanatos

  Natura a fost intotdeauna sinonima cu frumusetea si armonia. De aceea, cand o femeie se impodobeste cu o coronita de flori, sau poarta dupa ureche chiar si un singur fir, ea devine una dintre cele mai gingase fapturi.

 • Arnica, remediu natural impotriva ranilor

  Arnica face parte din flora spontana a Europei, Asiei si Americii de Nord si a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru capacitatea de tamaduire a ranilor.

 • Efectele schimbarilor de fus orar

  Desincronizarea, din punct de vedere medical, face referire la o conditie fiziologica ce conduce la o consecinta a modificarilor ritmului circadian. Aceasta este clasificata ca fiind una dintre tulburarile de somn de ritm circadian.

 • Tratamente naturiste pentru laringita

  Cele mai eficace plante in acest sens sunt: busuiocul, echinaceea,coada soricelului, ciubotica cucului, anghinare, nalba, patlagina, podbal si isop.