Aromate
Pomul are vigoare mijlocie si coroana globuloasa.
Fructele sunt de marime mijlocie, piriforme. cu gatul alungit, tara coaste. Pielita galben-limonie. rezistenta, prezinta o pubescenta fina.
Pulpa galben-deschisa, consistenta cu gust dulce-acidulat, aromata.
La maturitate fructele nu cad din pom. Perioada de consum octombrie - ianuarie.
Articole asemănătoare
-
Marul Ambrosia
Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare
-
Fructe si legume bogate in magneziu
Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.
-
Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe
Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.
-
Parul columnar Saphira
Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.
-
Strugurii Blaufrankisch
Daca are suficient soare si un pamant fertil, Blaufrankisch sau Lemberger este o buna alegere pentru a obtine vinuri rosii de calitate, taninoase, aromate, cu note de fructe de padure, cu o nuanta inchisa, dar si pentru varietati mai usoare, fructate, vinuri de desert in care veti intalni gusturi si note surprinzatoare.