Aurelia Visinescu si povestea unui vin bun

 In prezent director general al Domeniilor Sahateni (fosta Fontana di Vini), winemaker-ul (producatorul de vin) Aurelia Visinescu, este o persoana pasionata de lumea fina a vinurilor de calitate.

Aurelia Visinescu si-a construit propria afacere si a devenit oenolog la Dealu Mare, la Sahateni, una dintre cele mai renumite zone viticole din Romania, situata intre raurile Buzau si Teleajen.

Oenologul sau enologul este un specialist care cunoaste totul despre vin, incepand de la vinificarea corecta si completa a vinurilor si pana la analizarea in profunzime si evaluarea calitatii strugurilor si a vinului realizat.

Impreuna cu Steve Cacenco, un om de afaceri din Canada, afacerea a pornit de la zero prin 2004.

Inainte de a ajunge director general, Aurelia Visinescu a lucrat pentru doua firme mari de pe piata interna. Vinexport Trading Company si Cramele Halewood.

Brand-urile sub care sunt comercializate vinurile sunt "Divin" si "Domeniile Sahateni", cu "Divin Reserva", destinata in exclusivitate pentru HoReCa.

Crama are doua linii separate de productie pentru vinurile albe si rosii, o pivnita pentru depozitare si linii automate de imbuteliere.

Principalele soiuri vinificate sunt urmatoarele:

- soiuri rosii: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir;

- soiuri albe: Feteasca Alba, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel;

Ca parteneri pentru primele contracte de export au fost tari precum Olanda, Elvetia si China.

Aurelia Visinescu se duce des la Sahateni pentru degustarea vinurilor, acordand atentie fiecarui detaliu.

Cum si-a dorit demult, Aurelia Visinescu are acum propria vie si propria crama.

Articole asemănătoare