Avocado - benefic si pentru colesterolul rau

avocado

 

Avocado, fruct originar din America de Sud si Centrala, foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6, continand, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic.

 

Putem profita de calitatile acestui fruct, mai ales ca il gasim in orice sezon in supermarketuri. Poate fi consumat atat in forma lui naturala, cat si in diverse gustari rafinate si cocktail-uri. De la acest fruct se folosec toate componentele, atat pulpa fructului cat si coaja si samburele.

 

Pulpa este singura parte comestibila, dar se foloseste si in diverse tratamente pentru ten.

Uleiul de avocado actioneaza eficient asupra factorilor de imbatranire si are rezultate foarte bune in tratarea tenului uscat si a parului.

 

Uleiul obtinut din coaja de avocado este bogat in vitaminele A, B1, B2, D, E, acid pantotenic, proteine si lecitina. Este excelent pentru pielea foarte uscata, deoarece calmeaza iritatiile datorate deshidratarii. Ajuta la prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii.

 

Uleiul de avocado extras din sambure este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antirid, cicatrizante. Astfel, se recomanda pentru tratarea acneei, dermatitelor, accelerand procesul de vindecare al pielii.

 

Fructul de avocado este indicat si in perioade de maxim efort intelectual. Gratie continutului de magneziu, fier si fosfor, avocado stimuleaza activitatea la nivel intelectual si sporeste gradul de concentrare.

 

Grasimile continute sunt monosaturate, ceea ce recomanda avocado ca un aliment benefic in scaderea colesterolului rau din organism. De aceea se recomanda si in curele de slabire.

 

avocado suc

 

 

 

Articole asemănătoare