Avocado - benefic si pentru colesterolul rau

avocado

 

Avocado, fruct originar din America de Sud si Centrala, foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6, continand, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic.

 

Putem profita de calitatile acestui fruct, mai ales ca il gasim in orice sezon in supermarketuri. Poate fi consumat atat in forma lui naturala, cat si in diverse gustari rafinate si cocktail-uri. De la acest fruct se folosec toate componentele, atat pulpa fructului cat si coaja si samburele.

 

Pulpa este singura parte comestibila, dar se foloseste si in diverse tratamente pentru ten.

Uleiul de avocado actioneaza eficient asupra factorilor de imbatranire si are rezultate foarte bune in tratarea tenului uscat si a parului.

 

Uleiul obtinut din coaja de avocado este bogat in vitaminele A, B1, B2, D, E, acid pantotenic, proteine si lecitina. Este excelent pentru pielea foarte uscata, deoarece calmeaza iritatiile datorate deshidratarii. Ajuta la prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii.

 

Uleiul de avocado extras din sambure este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antirid, cicatrizante. Astfel, se recomanda pentru tratarea acneei, dermatitelor, accelerand procesul de vindecare al pielii.

 

Fructul de avocado este indicat si in perioade de maxim efort intelectual. Gratie continutului de magneziu, fier si fosfor, avocado stimuleaza activitatea la nivel intelectual si sporeste gradul de concentrare.

 

Grasimile continute sunt monosaturate, ceea ce recomanda avocado ca un aliment benefic in scaderea colesterolului rau din organism. De aceea se recomanda si in curele de slabire.

 

avocado suc

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

    Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

  • Supa-crema de morcovi si ghimbir pentru un sistem imunitar puternic

    Dulce, dar cu note picante aduse de ghimbir, cu putine calorii pentru primul fel sau o gustare, delicioasa atunci cand este mancata fierbinte si relativ usor de pregatit, este o supa-crema de toamna sau iarna care are un gust bun si este utila si pentru un sistem imunitar mai puternic. Cu multe vitamine, ne ajuta sa rezistam mai usor in perioada rece in fata racelilor de sezon.

  • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

    Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

  • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

    Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.