Bautura calda cu rom si cuisoare
Ingrediente:
50 ml rom
30 ml suc de portocale
3 lingurite sirop de cuisoare
apa fierbinte
Pentru siropul de cuisoare:
1/4 cana zahar brun
½ cana apa
8 cuisoare intregi
Mod de preparare: puneti la fiert apa, adaugati zaharul si cuisoarele, amestecand pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva complet. Se ia de pe foc si se lasa la racit, descoperit. Cand este rece se scot cuisoarele. Se poate pastra la rece pentru doua-trei zile. Intr-o cana se toarna romul, se adauga sucul de portocale si 2-3 lingurite sirop de cuisoare, amestecand bine. Se completeaza cu apa fierbinte si se bea imediat, cald.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere
O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.
-
Cocktail cu rom si bere de ghimbir
O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Cocktail de iarna cu rom brun si ceai negru
O bautura cu gust placut, note de rom si coniac, dar si cele ale unui ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.