Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii

Ingrediente:

1 lingura zahar brun
1 lingurita scortisoara pudra
½ lingurita nucsoara rasa
100 ml rom brun
2 linguri unt topit
2 batoane de scortisoara
apa fierbinte

Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine zaharul cu scortisoara si nucsoara, incorporand treptat romul si apoi untul topit cu un mixer. Cand aveti o compozitie omogena, fina, aromata, se imparte in doua cani, se completeaza fiecare portie cu 100 ml apa fierbinte si se amesteca foarte bine. Se serveste fierbinte, cu un baton de scortisoara.

Foto: pixabay.com


 

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.

  • Cacao fierbinte cu rom si scortisoara

    O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.

  • Bautura fierbinte cu portocala si ghimbir

    Plina de energie si gata sa incalzeasca tot corpul intr-o zi friguroasa, este o bautura naturala, cu multe vitamine, servita fierbinte.

  • Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii

    Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.