Berea, la fel de sanatoasa ca vinul rosu

Studiile intreprinse pana astazi au demonstrat in repetate randuri valabilitatea beneficiilor pe care le genereaza consumul a doua pahare de vin rosu pe zi. "Paradoxul francez", ce se referea la conexiunea dintre rata scazuta a bolilor de inima in randul francezilor si consumul de vin rosu, nu mai este astazi o necunoscuta in randul specialistilor in nutritie fiind cunoscute aproape toate mecanismele dupa care functioneaza.

Noi cercetari arata ca nobila bautura este concurata in ceea ce priveste calitatile binefacatoare de o alta bautura extrem de populara pe intreg mapamondul: berea.

Barbatii, cei mai mari consumatori de bere din lume, dar si femeile vor fi cu certitudine incantati sa constate care sunt implicatiile pozitive ale acesteia. Spunem pozitive fiindca exista si un revers al "monedei", in situatiile in care bautura este consumata fara responsabilitate.

Sa stabilim asadar cata bere se cuvine sa bem intr-o zi. Pentru un barbat adult, doua sunt mai mult decat suficiente, iar in cazul femeilor una. Este minunat sa constati ca servindu-o intr-o ambinanta placuta, riscul bolilor cardiovasculare scade si odata cu acesta stresul acumulat pe parcursul zilei. Berea neagra prezinta avantajul uni cantitati mai mari de flavanoizi, antioxidanti naturali care protejeaza organismul impotriva bolilor.

Unul dintre factorii de risc ai bolii Alzheimer este prezenta in exces a aluminiului. In urma procesului de fermentatie a orzului, berea capata un acid care impiedica aluminiul sa-si rasfranga efectele asupra tesutului cerebral.  Insa berea nu este benefica doar in cazul bolilor degenerative, din pricina cantitatii insemnata de siliciu mai ajuta la consolidarea oaselor si dezvoltarea lor.

Berea contine vitamina B6 ce joaca un rol important in producerea hemoglobinei (substanta responsabila cu transportul oxigenului in organism), regleaza nivelul zaharului din sange si reduce tensiunea arteriala. Ideea potrivit careia berea il fereste pe cel care o consuma de "pietre la rinichi" s-a dovedit a nu fi tocmai un mit, desi cauzele nu au fost deplin intelese.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

    Larkspur sau pintenul ciocarliei este o floare a lunii lui cuptor care atrage atentia prin nuante calde de albastru, rosu, violet sau alb. Din fericire pentru crescatorii europeni si cei din America de Nord, planta se gaseste intr-o varietate la fel de mare, aproape, ca si orhideea.

  • Sucul de struguri si vinul rosu au aceleasi calitati?

    Vinul rosu ofera o varietate de beneficii care provin din concentratia ridicata de flavonoizi.

  • Panselutele - gingase creatii ale naturii

    Nici nu a sosit iarna si gandul ne zboara la alaiul de flori care o sa se instaleze in gradinile noastre dupa sosirea primaverii. Mai mult decat atat, pentru a fi siguri ca fericitul moment nu va trece la fel de repede ca o adiere usoara de vant multi dintre noi se ingrijesc de acum ca totul sa fie realizat "ca la carte".

  • Paste fainoase cu carne de miel

    Poate va pare putin mai neobisnuita reteta aceasta de paste cu carne de miel, insa este una la fel de delicioasa ca si celelalte preparat cu paste fainoase.

  • Cat de sanatos este vinul rosu?

    Afirmatia conform careia vinul rosu ar fi sanatos este foarte cunoscuta. In ciuda acestui fapt, putem oare sa il consumam fara sa tinem cont de nimic, asa cum se spune uneori?


Warning: fopen(cache/a161226bbeb599f1f7f2d5346021ddbe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139