Sucul de struguri si vinul rosu au aceleasi calitati?

Vinul rosu ofera o varietate de beneficii care provin din concentratia ridicata de flavonoizi. Un pahar de vin pe zi actioneaza ca un medicament natural asupra sistemului cardiovascular fiind chiar recomandat de specialisti. Vinul se obtinte prin adaugarea drojdiei peste strugurii striviti in urma careia are loc transformarea zaharurilor in alcool. 

Fiindca este obtinut din struguri fermentati, nu ar trebui sa ne mire ca vinul rosu prezinta calitati comune si sucului natural de struguri.

Studiile efectuate la marile universitati ale lumii au scos la iveala ca sucul de struguri, ca si ruda sa ce contine alcool, reduce riscul cheagurilor de sange, previne bolile coronariene si mentine sub control cantitatea de colesterol rau din organism. 

Desigur, ambele bauturi isi gasesc locul pe mesele noastre in functie de eveniment, de pofta si de dispozitia noastra. Insa consumul careia ar sporii sanatatea mai mult?

Exista sute de soiuri de struguri dintre care unele sunt destinate special prepararii vinurilor, altele gemurilor, jeleurilor, avand proprietati la fel de variabile. Strugurii Concord prezinta, se pare, cele mai multe avantaje indiferent de modul in care sunt consumati. 

Atat sucul de struguri cat si vinul rosu contin o cantitate mare de antioxidanti, unii cercetatori afirma ca cel din urma ar avea chiar mai multi datorita prcesului de preparare.

Totusi, sucul de struguri are de partea sa avantajul ca poate fi consumat si in cantitati mai mari fara a exista pericol de intoxicare spre deosebire de bautura alcoolica. Evitati sucurile artificiale care de cele mai multe ori va obliga sa asimilati mult zahar.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu whiskey si vin rosu

  Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

 • Smoothie cu struguri si zmeura

  Sucul de struguri proaspat sau din cutie este dulce, sanatos, aromat, dar cu putina zmeura si suc de lamaie devine baza pentru un smoothie perfect in orice moment al zilei. Si in plus organismul va primi o doza serioasa de vitamina C si fibre.

 • Cocktail de vara cu afine si gin

  Afinele bine coapte au un gust dulce, puternic, dominator, completat de sucul de lamaie si cirese, totul in fundalul aromei de ienupar a ginului de calitate.

 • Cocktail cu vin spumant si suc de portocale

  Sucul de morcovi si portocale completeaza nesperat de bine gustul proaspat si acidulat al vinului spumant pentru un cocktail usor, cu notele picante date de Cayenne.

 • Sangria cu brandy si vin alb

  O reteta de sangria in care se foloseste vinul alb sec in locul celui rosu alaturi de multe fructe, suc de mere si un brandy de calitate.