Blazing Gold

Este un soi american de piersic, de baza in plantatiile noastre.
Fructele sunt mijlocii, sferic-turtite, cu pielita subtire, fin pubescenta, galbena-aurie acoperita in intregime cu rosu-viu.
Pulpa este galbena cu gust foarte placut.

Articole asemănătoare

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

 • Cinci recorduri din lumea vegetala

  Daca pentru cei mai multi un trifoi cu patru foi pare doar un mit, se pare ca exista suficienti pasionati care nu doar au reusit sa gaseasca mai multe exemplare, dar si-au alcatuit adevarate colectii. Il gasim cel mai adesea sub forma de martisor sau suvenir, si ar trebui sa ne aduca noroc daca il avem asupra noastra, insa cum ar fi sa ai doua, trei, 20 de exemplare? Poate chiar o suta sau doua sute? Si daca ai atat de mult noroc sunt foarte mici sanse sa te apropii prea curand de cel care detine recordul mondial in domeniu. Edward Landing din Cooper Landing, Alaska, Statele Unite avea pe 8 mai 2007... 111 060 exemplare de trifoi cu patru foi.

 • Codiaeum(C. Variegatum)

  C. Variegatum - frunzele sunt eliptic alungite, cu marginea dreapta sau ondulata, divers colorate cu pete, puncte, striuri, rosii, galbene, oranj, roz sau violet. Varietatea pictum are frunzele inguste, liniare, cu pete mici, galbene.

 • Peperomia

  Sunt plante mici, cu crestere in forma de tufa, taratoare sau de mic arbust, in functie de specie. Frunzele au limbul gros, sunt dispuse opus sau in verticil.

 • Syngonium

  Planta agatatoare, rezistenta la camerele mai putin luminate. Specificul plantei este acela ca-si schimba forma frunzelor odata cu inaintarea in varsta: frunzele tinere au forma sagitata si sunt intregi, iar cele batrane se divizeaza in 3-5 lobi distincti. Culoarea frunzelor depinde de cultivaruri in general fiind verde cu nervatiunea mai deschisa. Cultivarul Imperial White, de ex., are frunza aproape in intregime alba, pastrandu-si fondul verde numai pe margini.