Bradul de Craciun

protectia mediului

 

Un Craciun adevarat inseamna pentru fiecare si un brad frumos impodobit in jurul caruia sa se stranga cei dragi si sa-l decoreze, sa se bucure impreuna.  Majoritatea doresc un brad natural care sa miroasa frumos, sa fie falnic si bogat.

 

 

Insa brazii pe care-i cumparam cresc foarte greu. Numai in America in 2005 au fost taiati si dati spre comercializare aproape 33 milioane de  brazi. Din pacate ritmul de regenerare nu este la fel de accelerat, masa forestiera scazand simtitor cu fiecare an. De aceea ar fi de dorit sa cumparam braduti mici cu tot cu radacini, sa-i tinem pe perioada sarbatorilor in ghivece si apoi sa-i replantam .

 

 

Un astfel de brad de Craciun va fi tratat cat mai bine posibil,  nu prea mult incarcat cu ornamente si mai ales cu instalatii luminoase care-l pot vesteji. Exista bineinteles si posibilitatea plantarii directe in gradina si impodobirea lui chiar acolo, astfel stresul la care este supus bradul va fi cat mai redus.

 

 

Exista deja firme care livreaza brazi naturali, ii inchiriaza pentru sarbatorile de iarna, iar dupa sarbatori ii vand la jumatate de pret firmelor de peisagistica si urbanism sau persoanelor fizice.

 

surse:  

www.incasa.ro

www.gradinamea.ro

23 Decembrie 2007

 

             

Articole asemănătoare

  • Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post

    O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.

  • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

    Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

  • Pizza din cartofi pentru un bufet suedez de Craciun

    In pragul sarbatorilor de Craciun este agitatie mare, sunt atat de multe de facut si intram in criza de timp. Daca avem mai multi invitati in Ajunul Craciunului ii putem incanta cu un bufet suedez

  • Retete de Craciun. Frigarui cu ciuperci

    Reteta de frigarui cu ciuperci este o mancare rapida si gustoasa, menita sa va bucure invitatii prezenti la masa de Craciun.

  • Retete de Craciun. Cotlete de porc cu sos de smantana

    Pentru masa de Craciun, va propunem o reteta gustoasa de cotlete de porc cu sos de smantana, care se prepara intr-un timp destul de scurt.