Retete de Craciun. Cotlete de porc cu sos de smantana

 Pentru masa de Craciun, va propunem o reteta gustoasa de cotlete de porc cu sos de smantana, care se prepara intr-un timp destul de scurt.

 

Ingredientele de care aveti nevoie:

4 cotlete de porc, taiate la o grosime de 2 cm

30 g slanina afumata

50 g ceapa

100 ml vin alb

100 ml smantana

zeama de lamaie

sare

piper


Mod de pregatire:

Slanina se taie marunt.

Se prajeste apoi intr-o tigaie, la foc mic, pana se rumeneste putin.

Se ia de pe foc.

La aceasta se adauga ceapa data prin razatoarea mica.

Se amesteca acestea timp de 1 minut.

Se mai pune boia de ardei dulce, amestecand de cateva ori.

Se stinge cu vinul alb si cu 3-4 linguri de apa.

Se lasa apoi la fiert timp de 5 minute, pentru ca ceapa sa fie moale.

Se adauga sare, zeama de lamaie si piper, dupa gust.

Se ia tigaia de pe foc.

Sosul rezultat se amesteca impreuna cu smantana batuta bine.

Cotletele de porc se ung cu ulei si se prajesc in tigaia incinsa.

Cotletele se prajesc cate 10 minute pe fiecare parte, cat sa se rumeneasca putin.

Se pun dupa aceea pe un platou, adaugand sosul de smantana peste acestea.

Se pot servi cu garnitura de orez, macaroane ori cu piure de cartofi si salata.

Sursa foto

Articole asemănătoare