Care este diferenta dintre tufisuri si arbusti?

 Horticultura nu adescoperit o definitie exacta in legatura cu anumite plante care par a fi arbusti sau simple tufe.

Arbustii sunt de regula descrisi ca fiind plante cu multe tije perene care pot sa creasca sau sa se dezvolte la nivelul pamantului. De obicei au mai putin de cinci centimetri latime si un metru inaltime.

Multe persoane folosesc ambii termeni pentru a-si descrie plantele din gradina. Totusi care este diferenta dintre acestia? In general este vorba doar de preferinte personale si limbajul regional.

De exemplu cand ne gandim la arbusti consideram ca sunt specimene cultivate in gradina si acest termen este folosit in concordanta cu unele definitii din horticultura. Tufisurile de cealalta parte sunt considerate a fi acele plante care cresc in salbaticie.

Unii gradinari au spus ca desi au lucrat cu multe specii de trandafiri prefera sa foloseasca termenul tufis. Acestia au mai declarat ca niciodata nu au spus "arbustii de trandafir" ci "tufele de trandafir".

Dictionarul Oxford spune ca un tufis poate sa fie si arbust sau formatiuni de arbusti pot sa fie un fel de copacei mai mici. Altii ar spune ca arbustii sunt mai mici decat un tufis.

Daca sunteti confuz ganditi-va ca nu exista nicio diferenta acceptata de dictionare si horticultura in legatura cu tufisurile si arbustii.

Articole asemănătoare

 • Tom Tom, trandafirul care va incanta pe oricine

  Cu numeroase flori mari, de un roz delicat, intens, cuceritor si un parfum dulce, care va domina orice buchet, aceasta varietate de trandafir floribunda este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Iasomie stelata

  Un alt soi de iasomie pe care il puteti alege pentru florile mici, de o nuanta interesanta alb spre crem, in forma de stea (de unde si numele sub care este in general cunoscut) si in special datorita parfumului intens, dulce, foarte puternic, ce pare ca domina totul.

 • Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?

  Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

 • Tarile dezvoltate investesc in parcurile naturale

  V-ati intrebat vreodata care este deosebirea dintre un parc natural si o rezervatie naturala? Ca este vorba de un colt din natura stim cu totii, dar de ce “parc” si de ce “rezervatie”?