Cartoful in medicina naturista

Banalul cartof pe care il intalniti in zeci si chiar sute de retete din arta gatronomica poate fi folosit pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, ca un adjuvant naturist deosebit de folositor care vine in completarea tratamentului medicamentos. Sau chiar in lipsa medicamentelor, cand sucul de cartofi sau miezul ras si folosit pentru comprese sunt o solutie de moment adesea neasteptat de eficienta. Veti gasi cele mai multe substante nutritive in coaja, inclusiv fibre si antioxidanti, asa ca multi specialisti in medicina naturista recomanda sa folositi tot cartoful pentru suc, spalandu-l foarte bine inainte. 
 
- sucul de cartof crud, amestecat in parti egale cu suc proaspat de morcovi si putina apa plata este o sursa de vitamina A si C, amidon, fier, fosfor, cupru si calciu, fiind un remediu naturist recomandat pentru tratarea ulcerului gastric. Intr-o cura de 2-4 saptamani banalul suc de cartof ajuta la calmarea durerilor, la cicatrizarea mai rapida a mucoaselor, are efect diuretic
- acelasi suc de cartofi, al carui gust poate parea putin neplacuta inainte sa va obisnuiti, este un indicat detoxifiant si tonic pentru intregul organism, specialistii recomandand cure periodice in care sa beti o jumatate de pahar, zilnic, pentru doua saptamani
- o compresa din cartofi cruzi rasi marunt si pusi in tifon poate fi folosita pentru a calma durerile in gat sau migrenele. Pur si simplu puneti compresa pe frunte sau pe gat si lasati-o cel putin o ora sa actioneze
- cartoful ras fara coaja poate fi utilizat si pentru a trata arsurile provocate de soarele verii, mai ales dupa plaja. Se tine la frigider pentru 10-15 minute si se pune intr-un tifon curat, care se aplica pe zona cu probleme
- sucul de cartofi in amestec cu cel de morcovi este recomandat si pentru a imbunatati functionarea sistemului circulator, mai ales in cazuri de hipertensiune sau angina pectorala. Se bea zilnic un pahar de suc, inainte de mesele principale
- este o solutie naturista folosita pentru a elimina mai usor nisipul la rinichi
- sucul si cartofii intregi, fierti in coaja, consumate frecvent, sunt un neasteptat aliat in lupta cu trecerea timpului. Mentin pielea si articulatiile mai tinere, ne dau un tonus mai bun si eliminam mai repede si mai usor toxinele
- hranitor si destul de usor de digerat daca este fiert sau copt poate fi consumat si in timpul curelor de slabire pentru ca produce mai repede senzatia de satietate

Foto: lesmarches.reussir.fr

 

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.


Warning: fopen(cache/2a375ff0670451800b627035df082126) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139