Ce este si cum ajuta pielea untul de shea?


Untul de shea este un produs cosmetic natural obtinut din nucile arborelui karite (shea). Primii care s-au incredintat de multiplele sale avantaje dermatologice au fost locuitorii continentului negru. Astazi, untul de shea este unul dintre ingredientele cu cea mai buna reputatie in domeniu, fiind folosit pe toate meridianele globului. Continutul ridicat de acizi grasi si antioxidanti este cu precadere cel care confera abilitatea de hidratare si regenerare celulara.

Untul de shea este disponibil pentru uz cosmetic atat simplu cat si in amestec cu alte ingrediente. In stare pura, are un miros specific si destul de puternic la aplicare, dar care se pierde pe masura ce este absorbit in piele. Mirosul natural nu este caracterizat de toata lumea drept neplacut, insa unii producatori prefera sa il anuleze cu arome mai atragatoare. Daca untul nerafinat de shea nu are miros, probabil este din cauza ca a trecut prea multa vreme de la achizitionare.

Adevarata culoare ar trebui sa fie galbuie sau ca de fildes. Daca intalniti produse albe ca spuma laptelui inseamna ca sunt rafinate iar proprietatile lor au fost mult diminuate prin procesul industrial. Untul de shea s-a dovedit a fi o componenta importanta in tratarea eczemelor, psoriazisului, dermatitei, eruptiilor cutanate, iritatiilor si durerilor musculare.

Mai mult decat atat, cand pielea noastra este agresata permanent de agenti externi, acest produs o regenereaza si ii ofera elasticitatea necesara. Pentru riduri este eficient datorita aportului ridicat de vitamina A si vitamina E. Studiile au demonstrat ca abilitatile sale merg chiar mai departe: untul de shea vindeca taieturile superficiale si arsurile fara urma de cicatrice.  Pentru pielea sensibila a bebelusului este 100% natural si hidratant, impiedicand iritatiile cauzate de scutec.

Una dintre cele mai mediatizate calitati ramane si eficacitatea impotriva arsurilor solare. Chiar daca are si factor de protectie UV, pe timpul verii este bine sa nu ramanem doar in baza sa fiindca nimic nu egaleaza efectul produselor speciale.

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

    Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • De ce este bine sa mancam fasole verde

    O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.

  • Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei

    Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.

  • Cinci plante pentru reducerea anxietatii

    Lavanda: una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate flori, planta ce este cultivata intensiv de cunoscatori in principal pentru a obtine uleiul esential de lavanda, delicata lavanda este una dintre cele mai bune alegeri daca avem nevoie de o floare pentru interiorul casei. Nu este foarte pretentioasa, dar parfumul ei relaxeaza sistemul nervos si muscular, aduce un somn mult mai linistit si pe termen lung scade anxietatea si ajuta la inlaturarea depresiei cronice.