Ce sunt galbiorii si ce stim despre ei?

Galbiorii, asa cum sunt denumiti in popor, reprezinta un sortiment de ciuperci, care in Antichitate era un indragit bun pentru comert. Insa ce stim noi despre aceste ciuperci?

Denumirea stiintifica: Cantharellus cibarius

Marime: 3-10 cm, creste din luna iulie pana in luna noiembrie

Caracteristici: intreaga ciuperca are culoarea galbena, ca cea a galbenusului de ou, “palaria” este carnoasa, iar tulpina este plina, o specie creste in padurile foioase in pamant bogat in substante nutritive

Gustul: usor “piperat”, picant

Raspandire: in toata Europa

Aceasta specie de ciuperci detine foarte multe denumiri, iar acest lucru i se datoreaza locului in care creste sau a gustului sau. Exista anumite tari in Europa care sunt protejate si unde pot fi adunate numai in scop personal si nu de afaceri.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

  Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

 • Activitatile din sera in luna Ianuarie

  Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

 • Ce trebuie sa stim despre fructoza?

  Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata

 • Ingrijirea cactusilor in timpul iernii

  In general cactusii sunt considerati ca fiind plantele care sunt foarte usor de ingrijit, care nu sunt sensibile si care se adapteaza usor

 • Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza

  Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.