Patru mirodenii mai putin intalnite

Anardana: numele are o sonoritate exotica, indepartata, dar acest condiment intalnit in bucataria traditionala sau persana este de fapt foarte accesibil – sunt pur si simplu samburi uscati de rodie, ce pastreaza gustul acrisor, acid si parfumat. Arata frumos atunci cand sunt pastrate intr-un borcan de sticla, au un parfum usor, fructat, si pot fi adaugate in diverse retete atunci cand dorim sa le dam un gust putin acrisor, proaspat, revigorant. In salate sau in pireuri diverse cateva boabe de anardana vor surprinde prin aroma, colorit si textura.

Pudra de ciuperci porcini: sunt preferatele cunoscatorilor pentru gustul lor puternic, intens, versatil, usor de adaptat pentru retete dintre cele mai diverse, iar pentru cei care vor sa se bucure de aroma exista si ciuperci porcini sub forma de pudra. Se aleg ciuperci sanatoase, proaspete, care sunt uscate si transformate intr-un preparat delicios, o mirodenie cu aroma ce aminteste de padure, de aroma proaspata, de vitalitatea naturii. In supe, tocanite, alaturi de feluri de carne, intr-un banal orez aceste ciuperc

Amchoor (sau amchur): este o alta aromata mirodenie din India, una dintre cele mai bune optiuni cand vrei ca preparatul pregatit pentru pranz sau cina (merge de minune cu legume sau carne) sa aiba o aroma de citrice, dulce-acrisoara, proaspata, puternica. De fapt pentru pudra de amchoor ai nevoie de mai multe fructe de mango necoapte, uscate natural, zdrobite pana cand se obtine un praf fin, cu miros de fructe exotice. Mai greu de gasit in afara Indiei, dar pentru pasionatii de arome exotice merita sa fie cautat.

Galangal: il vom intalni adesea tot sub forma de pudra, dar este in fapt inrudit cu ghimbirul, de care aminteste si ca aspect sau (pana la un punct) ca aroma. Folosit in diverse specialitati culinare traditionale din Thailanda sau Indonezia, este mai picant decat ghimbirul, cu note proaspete, care invioreaza preparatul, fiind intalnit in supe, in mancaruri de peste si carne, alaturi de legume, in curry. Este excelent alaturi de alte mirodenii si legume cu aroma tare, intensa, putin iute.

Foto: wholespice.com

Articole asemănătoare

  • Sapte ingrediente mai putin folosite pentru un smoothie sanatos

    Uleiul de cocos este plin de grasimi sanatoase, aromat si usor dulceag, face bautura mai cremoasa si are un gust placut, dar are si surprinzatoare efecte antibacteriene, reduce colesterolul rau si poate sa ajute digestia. In plus cei care il consuma des se vor concentra mai usor in perioadele de efort intelectual intens.

  • Amestec de mirodenii cu scortisoara si piper negru

    Atunci cand gasesti exact acele mirodenii si condimente care transforma o mancare buna intr-una excelenta ti-ai dori sa ai undeva exact acele ingrediente, in proportiile nimerite mai mult sau mai putin accidental. Sau datorita inspiratiei de moment. Aceasta combinatie de parfumuri si arome este recomandata pentru a transforma o cafea sau o cana de lapte vegetal, dar poate fi folosita si in diverse retete de prajituri – checuri, clatite, biscuiti si fursecuri de casa – pentru a le da un gust ce evoca taramuri indepartate.

  • Laleaua White Liberstar

    Lalelele albe sunt mai rar intalnite, iar acest soi atrage din prima clipa datorita intensitatii imaculate a culorii, dar si pentru marimea iesita din comun a florilor grele, elegante, perfecte pentru orice spatiu verde, dar si pentru buchete si aranjamente destinate unor ocazii speciale.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Zmeura Glen Coe

    Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.


Warning: fopen(cache/3a461dded79a8bd7b8a26bfc2206cb02) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139