Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir
Ingrediente:
1 litru de ceai rece, preparat dupa gust
2 portocale
1 lamaie bine coapta
1 litru suc de portocale proaspat sau din cutie
½ cana suc de lamaie
3-4 linguri de miere
1 litru bere de ghimbir, rece
cuburi de gheata
Mod de preparare: pregatiti un litru de ceai verde sau negru, infuzat dupa gust, fara zahar. Se lasa la racit, apoi se toarna intr-o carafa. Decojiti portocalele si lamaie, apoi taiati-le in felii rotunde. Se toarna in carafa sucul de portocale, cel de lamaie si mierea, amestecand usor. Se adauga feliile de fructe si se tine tot amestecul la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte. Inainte de servire se trece prin sita pentru a indeparta bucatile de fructe, se toarna berea de ghimbir rece, se pun cateva cuburi de gheata si se poate servi.
Foto: cleanpublicdomain.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale
Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Cocktail usor picant cu rom, suc de portocale si lamaie
O reteta pentru un cocktail putin picant, aromat si dominat de notele fructate, tropicale.
-
Cocktail cu rom alb, ceai si lichior de portocale
O bautura cu putin alcool, gust placut de portocale si note de tanin de la ceaiul negru.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: