Ceai cu gheata, ghimbir si miere

Ingrediente:

1 litru de ceai verde, negru sau de fructe
½ cana miere
1 lingura ghimbir proaspat ras
7-8 cani apa plata sau minerala, rece
felii rotunde de lamaie
cuburi de gheata

Mod de preparare: pregatiti un litru de ceai fara zahar sau miere, alegand marca preferata si infuzandu-l mai mult decat de obicei pentru un gust mai intens. Se lasa la racit pentru 10-15 minute, se scot plicurile de ceai si se adauga ghimbirul si mierea, amestecand bine. Ceaiul se toarna intr-o carafa de sticla, se adauga apa plata sau minerala, cat mai rece, felii subtiri de lamaie si gheata. Se serveste imediat.

 

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie

    Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.

  • Ceai negru cu ghimbir si bourbon

    O carafa de ceai negru de calitate, cu note diverse si intense, este excelenta in orice anotimp. Dar in aceasta variata in ceai se adauga ghimbirul, un bourbon sau whiskey bun si putin lichior cu aroma de portocale sau lamaie, dupa gust.

  • Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir

    O reteta pentru o bautura rece, cu gust de portocale, note picante date de ghimbir si cele amarui ale ceaiului verde (sau negru) si savoarea perfecta in zilele calduroase.

  • Ceai verde cu busuioc, ghimbir si lamaie

    Poate fi servit rece sau fierbinte, dupa gust, si de fiecare data este revigorant, aromat si delicios.

  • Bautura calda cu lamaie, ghimbir si miere

    Buna pentru zilele friguroase, ca un tratament naturist atunci cand apar durerile in gat sau racelile usoare, este o combinatie clasica intre gustul acrisor de lamaie, dulceata mierii si notele picante de ghimbir. Si este la fel de buna cu un ceai verde sau de fructe in locul apei.