Ceai verde cu busuioc, ghimbir si lamaie
Ingrediente:
2 lamai bio
½ cana frunze de busuioc
cateva felioare subtiri de ghimbir, proaspat taiate
4 plicuri de ceai verde
1 litru apa clocotita
2 lingurite miere
Mod de preparare: puneti la infuzat ceaiul verde in apa clocotita, acoperit, lasand pentru 10-12 minute. Se indeparteaza pliculetele si se adauga frunzele de busuioc tocate marunt, feliile de ghimbir si sucul lamailor, alaturi de coaja rasa fin. Se amesteca usor si se lasa la rece, acoperit. Se pune si mierea si se serveste cu sau fara gheata.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu gin si ceai verde
Alegeti un ceai verde aromat, de buna calitate, alaturi de un gin plin de gust si savoare, iar pentru notele de final ale unui cocktail usor de pregatit acasa puneti si suc de lamaie sau limeta.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cocktail cu whisky, ceai negru si lamaie
Un ceai negru de calitate, aromat si cu gust complex, putina lamaie, putin ghimbir, un whisky si zahar, totul pentru un cocktail ce poate fi baut cald sau rece, dupa plac.
-
Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde
O bautura cu gust intens de ceai verde, note de coniac aromat, prospetimea mentei si putin ghimbir picant, care ii da personalitate si energie.
-
Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie
Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.