Ceai verde cu busuioc, ghimbir si lamaie

Ingrediente:

2 lamai bio
½ cana frunze de busuioc
cateva felioare subtiri de ghimbir, proaspat taiate
4 plicuri de ceai verde
1 litru apa clocotita
2 lingurite miere

Mod de preparare: puneti la infuzat ceaiul verde in apa clocotita, acoperit, lasand pentru 10-12 minute. Se indeparteaza pliculetele si se adauga frunzele de busuioc tocate marunt, feliile de ghimbir si sucul lamailor, alaturi de coaja rasa fin. Se amesteca usor si se lasa la rece, acoperit. Se pune si mierea si se serveste cu sau fara gheata.

Foto: photos-public-domain.com

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde

    O bautura cu gust intens de ceai verde, note de coniac aromat, prospetimea mentei si putin ghimbir picant, care ii da personalitate si energie.

  • Bautura revigoranta cu ceai verde si suc de lamaie

    O cana de ceai verde este buna in orice moment al zilei, oferind corpului antioxidanti si un plus de energie. In aceasta reteta veti adauga multa vitamina C (lamaia), potasiu si magneziu (banana), alaturi de alti nutrienti esentiali pentru o stare de bine generala.

  • Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie

    Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.

  • Ceai cu gheata, ghimbir si miere

    Un pahar de ceai rece cu gheata este minunat in zilele calduroase, iar in aceasta reteta mierea ii da note aparte, iar ghimbirul un pic de gust picant.

  • Ceai verde cu menta si miere

    O bautura perfecta pentru zilele calduroase de vara, cand prospetimea mentei si notele dulci ale mierii completeaza gustul cu note putin amarui de ceai verde. Puteti pregati un ceai mai tare, dupa gust.