Ceaiurile, o noua moda tot mai populara

 Ceaiurile au fost inca din antichitate proeminente din punct de vedere medicinal. Dominanta medicinei care a evoluat uluitor din vremurile stravechi a avut o influenta negativa asupra ceaiurilor. Acestea au fost retrogradate pana pe o pozitie "folclorica", ramanand asa pentru o lunga perioada de timp.

Miscarea "alimentelor naturale" din 1960 a reusit in mare parte sa schimbe situatia, readucand ceaiurile pe o pozitie adecvata in indexul consumatorilor, deoarece acestea promovau un stil de viata sanatos.

In 1970 compania Celestial Seasonings a profitat de oportunitatea de a satisface cererea de sanatate venita din partea consumatorilor. Au facut un pas inainte si au promovat notiunea potrivit careia infuziile din flori, seminte, scoarta si radacina unor plante, nu ar putea avea doar un efect sanatos asupra organismului. Bauturile calde rezultate ar promova o placere aparte, la fel ca in cazul consumului de cafea spre exemplu.

Astfel compania a inceput sa comercializeze ceaiuri cu diverse arome oferite de plante medicinale si aromatice.

Productia industriala de ceai s-a varsat din fericire pe scara larga. Gradinarii pasionati au fost treziti de posibilitatile aromate pe care le-ar putea exploata. Astfel au inceput sa cultive propriile gradini cu plante pentru ceaiuri deoasebite.

Cultivatorii si distribuitorii au reusit apoi sa stabileasca noi conexiuni, bucurandu-se ca gradinile produc plante sanatoase folosite si pentru decor, respectiv ca afacerile au inceput sa devina tot mai prospere.

Rezultate din curiozitatea si creativitatea gradinarilor, cele mai "sociabile" bauturi aromate au inceput sa fie promovate atat fara alcool cat si alcoolice, cu efecte terapeutice. Aceste efecte nu au fost un ingredient de baza in promovarea ceaiurilor si plantelor, insa au fost luate in considerare si apreciate.

Ceaiurile din plante medicinale sau infuziile "de moda veche" au fost un bun inceput pentru revarsarea altor arome pe care astazi le savuram din varii motive. Unele legate de sanatate, altele avand legatura cu rafinamentul si inducerea unor stari relaxante intr-o companie placuta.

Categoriile de aroma pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand intentionati sa pregatiti un ceai sunt trei la numar. Ierboase, mentolate si fructifere.

Indiferent de preferinte, ceaiurile vor ramane in dieta multor persoane pentru o lunga perioada de timp, avand atat efecte sanatoase cat si "sociale" am putea sa le denumim, ambele la fel de benefice pentru fiecare dintre noi.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Trandafirii cataratori Uetersen

    In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

  • Ridichea neagra in medicina traditionala

    Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.

  • De ce flori ne bucuram in noiembrie?

    Desi vremea devine tot mai intunecata si mai rece in noiembrie, exista unele flori care prospera chiar si in aceste conditii dificile. Spre incredintare va prezentam o lista a celor mai populare flori care se intalnesc in perioada aceasta a anului in gradinile zonelor temperate ale globului.

  • Cum amenajam o gradina pentru fluturi?

    Gradinaritul s-a transformat de-a lungul anilor intr-o adevarata arta si o mare pasiune pentru tot mai multe persoane

  • Produse eco pentru curatenie

    Produsele eco sunt la mare moda, de fapt este vorba de o necesitate avand in vedere agresiunea surselor de poluare la care oamenii sunt supusi tot mai mult.