Ceaiurile, o noua moda tot mai populara

 Ceaiurile au fost inca din antichitate proeminente din punct de vedere medicinal. Dominanta medicinei care a evoluat uluitor din vremurile stravechi a avut o influenta negativa asupra ceaiurilor. Acestea au fost retrogradate pana pe o pozitie "folclorica", ramanand asa pentru o lunga perioada de timp.

Miscarea "alimentelor naturale" din 1960 a reusit in mare parte sa schimbe situatia, readucand ceaiurile pe o pozitie adecvata in indexul consumatorilor, deoarece acestea promovau un stil de viata sanatos.

In 1970 compania Celestial Seasonings a profitat de oportunitatea de a satisface cererea de sanatate venita din partea consumatorilor. Au facut un pas inainte si au promovat notiunea potrivit careia infuziile din flori, seminte, scoarta si radacina unor plante, nu ar putea avea doar un efect sanatos asupra organismului. Bauturile calde rezultate ar promova o placere aparte, la fel ca in cazul consumului de cafea spre exemplu.

Astfel compania a inceput sa comercializeze ceaiuri cu diverse arome oferite de plante medicinale si aromatice.

Productia industriala de ceai s-a varsat din fericire pe scara larga. Gradinarii pasionati au fost treziti de posibilitatile aromate pe care le-ar putea exploata. Astfel au inceput sa cultive propriile gradini cu plante pentru ceaiuri deoasebite.

Cultivatorii si distribuitorii au reusit apoi sa stabileasca noi conexiuni, bucurandu-se ca gradinile produc plante sanatoase folosite si pentru decor, respectiv ca afacerile au inceput sa devina tot mai prospere.

Rezultate din curiozitatea si creativitatea gradinarilor, cele mai "sociabile" bauturi aromate au inceput sa fie promovate atat fara alcool cat si alcoolice, cu efecte terapeutice. Aceste efecte nu au fost un ingredient de baza in promovarea ceaiurilor si plantelor, insa au fost luate in considerare si apreciate.

Ceaiurile din plante medicinale sau infuziile "de moda veche" au fost un bun inceput pentru revarsarea altor arome pe care astazi le savuram din varii motive. Unele legate de sanatate, altele avand legatura cu rafinamentul si inducerea unor stari relaxante intr-o companie placuta.

Categoriile de aroma pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand intentionati sa pregatiti un ceai sunt trei la numar. Ierboase, mentolate si fructifere.

Indiferent de preferinte, ceaiurile vor ramane in dieta multor persoane pentru o lunga perioada de timp, avand atat efecte sanatoase cat si "sociale" am putea sa le denumim, ambele la fel de benefice pentru fiecare dintre noi.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Trandafirii cataratori Uetersen

    In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

  • De ce flori ne bucuram in noiembrie?

    Desi vremea devine tot mai intunecata si mai rece in noiembrie, exista unele flori care prospera chiar si in aceste conditii dificile. Spre incredintare va prezentam o lista a celor mai populare flori care se intalnesc in perioada aceasta a anului in gradinile zonelor temperate ale globului.

  • Cum amenajam o gradina pentru fluturi?

    Gradinaritul s-a transformat de-a lungul anilor intr-o adevarata arta si o mare pasiune pentru tot mai multe persoane

  • Produse eco pentru curatenie

    Produsele eco sunt la mare moda, de fapt este vorba de o necesitate avand in vedere agresiunea surselor de poluare la care oamenii sunt supusi tot mai mult.