Cele mai gustoase bucatarii din lume

 

 Pentru toti cei pasionati de arta bucatariei calatoriile sunt esentiale daca ne gandim cate gusturi si cate mancaruri ne ofera toate tarile din lume, iar restaurantele cu specific vin in intampinarea celor care vor sa testeze retete cat mai diverse.

In acest sens am reusit sa adunam cateva mici detalii despre cele mai colorate mancaruri si cele mai delicioase combinatii de legume, fructe, condimente si alte ingrediente din bucatariile internationale.

Bucataria libaneza

Poti gusta tot ce are mai bun de oferit in materie de mancare Orientul Mijlociu cu siguranta in bucataria libaneza. Mancarurile sunt in general mediteraneene, bazate in principal pe retete bogate in legume si carne in cantitati foarte mici sau deloc. Cel mai gustos si renumit fel de mancare libaneza este cu siguranta aperitivul mezze, o selectie de portii mici, muraturi si salate, care se consuma cu paine libaneza. Totodata bucataria libaneza include si multe fructe proaspete, peste si fructe de mare.



Bucataria greaceasca

Grecia retete culinare

Cu un specific dat bineinteles de mediu, bucataria greceasca are si influente din Turcia si Italia. Majoritatea felurilor de mancare din Grecia se invarte in jurul uleiului de masline, legumelor si
ierburilor specifice regiunii mediteraneene. Sa mananci in Grecia este o experienta unica in comparatiie cu restaurantele din Europa care au specific grecesc. Legumele si retetele autentice ofera celor care viziteaza Grecia o experienta culinara deosebita.

 

Bucataria spaniola

paela

Spania ofera in materie de bucatarie  diverse combinatii gustoase de legume, peste si carne. Orezul este folosit adesea pentru paela, pretutindeni intalnita, iar din cartofi se prepara tortila, o reteta la fel de raspandita. De asemenea bautura cea mai populara in Spania este sangria.

 


Bucataria japoneza

Japonia

Foarte cunoscuta pentru diversele feluri de mancare si pentru calitatea ingredientelor, bucataria japoneza a devenit un adevarat trend in intreaga lume. Orezul si boabele de soia sunt ingrediente pe care le veti gasi in mai toate felurile de mancare. Potrivit ghidului Michelin care ofera oraselor ratinguri pentru restaurante, Tokyo este cel mai delicios oras, cu 150 de restaurante de top.



Bucataria mexicana

Cunoscuta in intreaga lume pentru aromele si condimentele picante, bucataria mexicana si retele acesteia sunt rezultatul interactiunii conchistadorilor spanioli cu cultura azteca. Majoritatea mancarurilor mexicane sunt o combinatie delicioasa determinata de traditii aztece si spaniole. In afara de numeroasele preparate din legume si fructe in Mexic puteti sa mancati si insecte sau iguane.



Bucataria thailandeza

Multi spun ca mancarea thailandeza, un amestec echilibrat de iute, acru, dulce si amar, este un motiv foarte intemeiat pentru a vizita Thailanda. Ierburi, fructe si legume proaspete fac deliciul unei bucatarii bogate. La fel ca in cazul multor feluri de mancare din Asia, orezul este un element principal in mancarea thailandeza.



Bucataria indiana

Una din cele mai sofisticate si mai diversificate bucatarii din lume este cea indiana. Mancarea indiana este servita in mai toate restaurantele de pe glob si bucataria indiana se poate imparti in trei categorii: bucataria indiana de sud, est si vest. In mare parte mancarurile sunt vegetariene, insa sunt si anumite retete care imbina legumele cu carne de miel, capra, pui sau peste.



Bucataria chinezeasca

In fiecare zi, mai mult de trei sferturi din populatia globului mananca preparate cu specific chinezesc. Usor de gatit si economica, mancarea preparata in stil chinezesc foloseste din plin ce ofera natura. Orez, legume si fructe putem gasi in toate felurile de mancare indiferent daca pe alocuri carnea intra in diverse compozitii.



Bucataria italieneasca

Bucataria italieneasca este una din cele mai vechi din lume. In timp ingredientele s-au schimbat si in retetele mancarurilor din Italia, au aparut rosiile, cartofii, ardeii sau porumbul.
Legumele au fost imbinate cu stil pentru a colabora cu faimoasele feluri de branza - parmigianino -  in elaborarea unor sortimente unice, gatite astazi in intreaga lume.



Bucataria frantuzeasca

Franta

Incepand din Evul Mediu bucataria franceza a fost intr-o continua dezvoltare. Mancarea cu specific frantuzesc este la fel de populara asemeni poeziei si artei. O masa intr-un restaurant francez este asemeni unui teatru, iar retetele rafinate sunt si destul de diversificate pentru a multumi pana si pe cei mai pretentiosi.

Articole asemănătoare