Cidru cald de mere cu bourbon

Ingrediente:

500 ml cidru de mere sau suc proaspat de mere
2 linguri miere
2-3 batoane de scortisoara sau 1 lingurita cu varf pudra de scortisoara
2 cuisoare
100 ml bourbon
2 linguri suc de lamaie
felii subtiri de mar

Mod de preparare: cidrul sau sucul de mere se pune la fiert pe foc mediu, punand de la inceput scortisoara si cuisoarele. Se lasa pana cand amestecul fierbe, se lasa acoperit sa se raceasca pentru cateva minute, apoi se toarna sucul de lamaie si bourbonul si se amesteca usor. Se pune si mierea si se serveste in cani, cald.

Foto: wallpaperflare.com


 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Suc de mere cu mirodenii

    Un pahar cu suc de mere rece, in care dulceata fructului este completata de notele exotice ale mirodeniilor, este o alegere perfecta in orice zi.

  • Suc de mere cu portocala si mirodenii

    In locul unei cani cu vin rosu fiert de ce sa nu incercati o varianta fara alcool, cu gust puternic de mere si note exotice?

  • Suc de mere cu mirodenii

    O reteta simpla, inspirata de vinul fiert dar avand la baza sucul dulce de mere (din cutie sau pregatit in casa, dupa gust), aromata si servita fierbinte.

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.