Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Ciresul

gradina, flori, fructe, plantare flori, flori gradina, gradina toamna, gradina de flori, insecte daunatoare, toamna gradina, soare, pomi de gradina, flori toamna, plantare flori toamna, plantare pomi toamna, flori care se planteaza toamna

ciresFamilie: rozacee

Origine: Asia mica

Perioada infloririi: martie-aprilie

Culoarea florilor: alba

Expunere: la soare

Tip de sol: obisnuit, neargilos

Aciditatea solului: neutra, calcaroasa

Umiditatea solului: normala

Utilizare: gradina fructifera

Inaltime: 6-18 m, cu coroana dirijata sau nu

Tip de planta: pom fructifer

Tip de vegetatie: vivace

Tip de frunza: caduc

Ciresul se planteaza la soare, intr-un loc relativ ferit de vant fara sa il orientati spre nord, mai ales in zonele cu ierni puternice. Organele care fac flori sint distruse la -3. Ca sa creasca, nu il plantati la o altitudine mai mare de 1000 m.

Plantare si cules: toamna

Multiplicare: prin butuci

Taiere: ciresului nu-i place sa fie taiat, ca si altor pomi cu fructe cu simburi, caci cea mai mica taietura provoaca slabirea pomului. In primii ani, taiati o treime din lungimea crengilor principale inainte sa creasca drepte sau prea lungi. Faceti-o la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie si acoperiti bine toate ranile de la taiere cu un mastic cicatrizant.


Maladii si insecte daunatoare: gomoza, musca ciresului, puricii. Pulverizati cu o solutie dupa taiere sau dupa ruperea frunzelor.
 

Alte articole

Cei mai intalniti daunatori la cires
Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.
Gradina Botanica din Beijing
Gradina Botanica din Beijing se afla in suburbiile metropolei chineze si constituie unul dintre locurile relaxante in care va puteti petrece timpul departe de forfota cotidiana.
Paduchele din San Jose
Cunoscut si ca Quadraspidiotus perniciosus, este o specie de daunator polifag; ataca peste 200 specii de plante (arbori, arbusti, plante ierboase), liniimeram, printre acestea, marul, parul, piersicul, ciresul, visinul, vita de vie, capsunii...
Omizi defoliatoare
In acest grup de daunatori se inscriu: omida paroasa a dudului, nalbarul (fluturele alb) si fluturele auriu...
Lapin
Polinator: nu are nevoie Expunere: plin soare Tip: cires de dimensiune standard Perioada de inflorire: mijlocul lui aprilie Caracteristici: ciresele sunt dulci, foarte mari...