Paduchele din San Jose

Cunoscut si ca Quadraspidiotus perniciosus, este o specie de daunator polifag; ataca peste 200 specii de plante (arbori, arbusti, plante ierboase). Enumeram, printre acestea, marul, parul, piersicul, ciresul, visinul, vita de vie, capsunii, fragii s.a.
Sunt atacate tulpinile, ramurile, frunzele si fructele. in jurul locurilor de fixare a fructelor (unde se prinde codita) se formeaza pete rosii, caracteristice. Pomii atacati sufera in dezvoltare si, cu timpul, se usuca de la varf.

Articole asemănătoare

 • Zaharul negru din Okinawa

  Note amarui si de caramel, putin sarat, gust intens, o culoare ce aminteste de cea a zaharului din trestie de zahar dar intr-o nuanta mai inchisa.

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Recorduri Guiness din lumea plantelor

  Cel mai greu pepene: a avut nu mai putin de 159 de kilograme si a fost "opera" lui Chris Kent, din Sevierville, SUA, care si-a inscris recordul pe 4 octombrie 2013.