Clar alb

Este un soi de mar de vara, cultivat in toate zonele pana la altitudini de 1200 m.
Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa si rodeste pe ramuri scurte.
Fructele sunt mijlocii, cu 3-5 coaste, au pielita subtire, verzuie - albicioasa Ia inceputul maturarii si aproape alba la maturitate, acoperita de o bruma albicioasa, groasa. Mai prezinta o dunga verzuie sau ruginie care se intinde de Ia varful pana la baza fructului.
Pulpa este alba, dulce-acrisoara, la supracoacere devine fainoasa.
Rezistenta la transport a fructelor-este slaba. Recoltarea se face in prima jumatate a lunii iunie. Fructele se pot pastra 2-3 saptamani.

Articole asemănătoare

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Sangria cu zmeura, vin alb, portocala

    O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.

  • Vin alb cu ghimbir si ceai negru

    Cu o sticla de vin alb demisec sau chiar sec, o portie generoasa de ghimbir proaspat ras si o portie de ceai negru veti avea la sfarsit o bautura destul de usoara, cu gust complex si aromat, putin dulce, buna pentru o seara alaturi de prieteni.

  • Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure

    O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.

  • Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy

    Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.