Clar alb

Este un soi de mar de vara, cultivat in toate zonele pana la altitudini de 1200 m.
Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa si rodeste pe ramuri scurte.
Fructele sunt mijlocii, cu 3-5 coaste, au pielita subtire, verzuie - albicioasa Ia inceputul maturarii si aproape alba la maturitate, acoperita de o bruma albicioasa, groasa. Mai prezinta o dunga verzuie sau ruginie care se intinde de Ia varful pana la baza fructului.
Pulpa este alba, dulce-acrisoara, la supracoacere devine fainoasa.
Rezistenta la transport a fructelor-este slaba. Recoltarea se face in prima jumatate a lunii iunie. Fructele se pot pastra 2-3 saptamani.

Articole asemănătoare

  • Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy

    Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Sangria cu vin alb si citrice

    O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

  • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

    Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.