Clar alb
Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa si rodeste pe ramuri scurte.
Fructele sunt mijlocii, cu 3-5 coaste, au pielita subtire, verzuie - albicioasa Ia inceputul maturarii si aproape alba la maturitate, acoperita de o bruma albicioasa, groasa. Mai prezinta o dunga verzuie sau ruginie care se intinde de Ia varful pana la baza fructului.
Pulpa este alba, dulce-acrisoara, la supracoacere devine fainoasa.
Rezistenta la transport a fructelor-este slaba. Recoltarea se face in prima jumatate a lunii iunie. Fructele se pot pastra 2-3 saptamani.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure
O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.
-
Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy
Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.
-
Sangria cu vin alb si fructe de padure
Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.
-
Sangria cu vin alb si cidru de mere
In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?
-
Sangria cu vin alb si citrice
O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.