Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Str. Vanatorilor Nr.26, Bl. V12, Ap. 10, Cod 2500, Alba Iulia, Judetul: Alba

Tel/Fax: 0258-822775, 0258-813947

Email: albamont [at] alba.astral.ro

Scopul Clubului de Ecologie si Turism Montan Albamont este dezvoltarea durabila a comunitatilor din zonele montane si adiacente acestora. Prin aceasta intelegem realizarea in zonele montane si adiacente acestora a urmatoarelor obiective:

- dezvoltarea ecomomica durabila a comunitatilor;
- reconstructia ecologica si conservarea ariilor naturale protejate;
- protejarea categoriilor sociale defavorizate din comunitati;
- promovarea valorilor culturale si morale traditionale;
- promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept;
- dezvoltarea fizica si intelectuala a tinerilor;
- promovarea turismului;
- promovarea schimburilor internationale de idei, informatii si cunostinte.

Albamont

Albamont s-a constituit n anul 1980 ca secie de turism montan pe lng Asociaia Sportiv Constructorul Alba Iulia. n anul 1990 obine statutul de ONG, iar n anul 1994 se nregistreaz conform prevederilor Legii 21/1924 la Tribunalul Alba.

Activitatea s-a desfurat n decursul timpului pe trei mari direcii: turism montan, programe ecologice i programe comunitare.

Aciunile de turism montan au angrenat de-a lungul anilor mii de persoane i sute de organizaii din toate zonele rii n ediiile Per Pedes de primvar i toamn, punndu-i n contact nemijlocit cu natura, cu frumuseile i farmecul munilor. n egal msur s-a urmrit atragerea ct mai multor tineri, copii, elevi i studeni n aciunile de iniiere, mai ales n taberele de educaie ecologica anuale, privind comportamentul pe munte.

Gravele probleme ecologice ale zonei Alba au constituit o preocupare continu, dup anul 1989 clubul demarnd o serie de activiti de educaie ecologic, campanii de contientizare privind dezastrele ecologice, ntocmirea de baze de date, aciuni de advocacy. Prin programele Environmental Training Project - ETP i Environmental Health Project - EHP n colaborare cu alte ONG-uri i cu organizaii internaionale, Albamont a desfurat cursuri, seminarii, aciuni pe teren, n special pentru combaterea fenomenelor de poluare n zona Zlatna.

Contieni de necesitatea participrii publice n lupta pentru un mediu curat, membrii s-au angrenat n aciuni de implicare comunitar, iniiind variate metode de angrenare a cetenilor n responsabiliti privind dezvoltarea durabil a comunitilor. Socotind c societatea civil poate fi construit numai prin existena i funcionalitatea asociaiilor neguvernamentale, clubul nostru a contribuit la nfiinarea mai multor ONG-uri, le-a sprijinit i are aciuni de colaborare cu acestea.

Clubul este n relaii de parteneriat i colaborare cu peste o sut de alte ONG-uri din jude, din ar i strintate, cu instituii guvernamentale, structuri administrative locale i centrale, instituii de nvmnt, de cercetare, tiinifice i culturale, cu instituii internaionale implicate n probleme de mediu i participare public.

Principalele surse de finanare ale organizaiei noastre sunt: surse externe circa 80%, surse interne 20% din cotizaii, contribuii, sponsorizri i voluntariat. Numrul total al membrilor a ajuns la 250, activi fiind 58, n prezent organizaia are 3 salariai cu carte de munc

 

Articole asemănătoare

 • Limonada cu ceai, suc de limeta si scortisoara

  Scortisoara da unei portii de limonada note dulci si exotice, limeta este mai dulce decat sucul clasic de lamaie, iar ceaiul verde sau negru (dupa gust) da un plus de energie si vitalitate.

 • Cocktail de vara cu fructe de padure si grepfruit

  O bautura in care vodca se ascunde in fundal, mascata de gustul acrisor al fructelor de padure, cel putin astringent de grepfrut si iuteala piperului negru.

 • Suc de mango si morcov cu piper negru

  Un suc plin de dulceata de mango si morcov cu piperul aromat si putin ardei iute.

 • Smoothie cu fructe de padure si sfecla

  Plin de antioxidanti si vitamine, cu putine calorii si un gust placut, intens, dulceag, este o bautura pentru acele momente cand ai nevoie de un plus de energie. Sfecla rosie poate fi coapta sau fiarta pentru o aroma mai puternica.

 • Smoothie cu lapte de cocos si cartof crud

  O buna sursa de fibre si un ingredient la prima vedere inedit pentru un smoothie sanatos, cartoful crud va avea nevoie sa fie procesat cu un blender bun, chiar daca este taiat marunt inainte.