Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Str. Vanatorilor Nr.26, Bl. V12, Ap. 10, Cod 2500, Alba Iulia, Judetul: Alba

Tel/Fax: 0258-822775, 0258-813947

Email: albamont [at] alba.astral.ro

Scopul Clubului de Ecologie si Turism Montan Albamont este dezvoltarea durabila a comunitatilor din zonele montane si adiacente acestora. Prin aceasta intelegem realizarea in zonele montane si adiacente acestora a urmatoarelor obiective:

- dezvoltarea ecomomica durabila a comunitatilor;
- reconstructia ecologica si conservarea ariilor naturale protejate;
- protejarea categoriilor sociale defavorizate din comunitati;
- promovarea valorilor culturale si morale traditionale;
- promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept;
- dezvoltarea fizica si intelectuala a tinerilor;
- promovarea turismului;
- promovarea schimburilor internationale de idei, informatii si cunostinte.

Albamont

Albamont s-a constituit n anul 1980 ca secie de turism montan pe lng Asociaia Sportiv Constructorul Alba Iulia. n anul 1990 obine statutul de ONG, iar n anul 1994 se nregistreaz conform prevederilor Legii 21/1924 la Tribunalul Alba.

Activitatea s-a desfurat n decursul timpului pe trei mari direcii: turism montan, programe ecologice i programe comunitare.

Aciunile de turism montan au angrenat de-a lungul anilor mii de persoane i sute de organizaii din toate zonele rii n ediiile Per Pedes de primvar i toamn, punndu-i n contact nemijlocit cu natura, cu frumuseile i farmecul munilor. n egal msur s-a urmrit atragerea ct mai multor tineri, copii, elevi i studeni n aciunile de iniiere, mai ales n taberele de educaie ecologica anuale, privind comportamentul pe munte.

Gravele probleme ecologice ale zonei Alba au constituit o preocupare continu, dup anul 1989 clubul demarnd o serie de activiti de educaie ecologic, campanii de contientizare privind dezastrele ecologice, ntocmirea de baze de date, aciuni de advocacy. Prin programele Environmental Training Project - ETP i Environmental Health Project - EHP n colaborare cu alte ONG-uri i cu organizaii internaionale, Albamont a desfurat cursuri, seminarii, aciuni pe teren, n special pentru combaterea fenomenelor de poluare n zona Zlatna.

Contieni de necesitatea participrii publice n lupta pentru un mediu curat, membrii s-au angrenat n aciuni de implicare comunitar, iniiind variate metode de angrenare a cetenilor n responsabiliti privind dezvoltarea durabil a comunitilor. Socotind c societatea civil poate fi construit numai prin existena i funcionalitatea asociaiilor neguvernamentale, clubul nostru a contribuit la nfiinarea mai multor ONG-uri, le-a sprijinit i are aciuni de colaborare cu acestea.

Clubul este n relaii de parteneriat i colaborare cu peste o sut de alte ONG-uri din jude, din ar i strintate, cu instituii guvernamentale, structuri administrative locale i centrale, instituii de nvmnt, de cercetare, tiinifice i culturale, cu instituii internaionale implicate n probleme de mediu i participare public.

Principalele surse de finanare ale organizaiei noastre sunt: surse externe circa 80%, surse interne 20% din cotizaii, contribuii, sponsorizri i voluntariat. Numrul total al membrilor a ajuns la 250, activi fiind 58, n prezent organizaia are 3 salariai cu carte de munc

 

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu suc de rodie si sfecla rosie

  Un pahar in care veti gasi suc de rodie, gustul dulceag de sfecla rosie coapta, cel acrisor de grepfrut, totul intr-un smoothie plin de vitamine, perfect pentru a intari imunitatea intregului organism in lunile de toamna si iarna.

 • Bautura de iarna cu suc de mere si rom brun

  O reteta cu gust de toamna tarzie, aroma dulce acrisoara de mar si note exotice de rom brun, totul alaturi de mirodenii si putina lamaie.

 • Cocktail cu bere, sirop de artar si bourbon

  Gustului amarui de bere neagra de calitate i se adauga aroma de lamaie si dulceata aparte a siropului de artar, rezultatul final fiind un cocktail cu personalitate.

 • Smoothie cu sirop de artar si cacao

  Daca va place gustul siropului de artar si cel de ciocolata acest smoothie usor de preparat le are pe amandoua.

 • Smoothie cu lapte de migdale si capsune

  Consistent si dulce, cu aroma de capsune si gust racoritor, este un smoothie foarte bun in orice anotimp, dar cu atat mai gustos in zilele calduroase.