Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Str. Vanatorilor Nr.26, Bl. V12, Ap. 10, Cod 2500, Alba Iulia, Judetul: Alba

Tel/Fax: 0258-822775, 0258-813947

Email: albamont [at] alba.astral.ro

Scopul Clubului de Ecologie si Turism Montan Albamont este dezvoltarea durabila a comunitatilor din zonele montane si adiacente acestora. Prin aceasta intelegem realizarea in zonele montane si adiacente acestora a urmatoarelor obiective:

- dezvoltarea ecomomica durabila a comunitatilor;
- reconstructia ecologica si conservarea ariilor naturale protejate;
- protejarea categoriilor sociale defavorizate din comunitati;
- promovarea valorilor culturale si morale traditionale;
- promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept;
- dezvoltarea fizica si intelectuala a tinerilor;
- promovarea turismului;
- promovarea schimburilor internationale de idei, informatii si cunostinte.

Albamont

Albamont s-a constituit n anul 1980 ca secie de turism montan pe lng Asociaia Sportiv Constructorul Alba Iulia. n anul 1990 obine statutul de ONG, iar n anul 1994 se nregistreaz conform prevederilor Legii 21/1924 la Tribunalul Alba.

Activitatea s-a desfurat n decursul timpului pe trei mari direcii: turism montan, programe ecologice i programe comunitare.

Aciunile de turism montan au angrenat de-a lungul anilor mii de persoane i sute de organizaii din toate zonele rii n ediiile Per Pedes de primvar i toamn, punndu-i n contact nemijlocit cu natura, cu frumuseile i farmecul munilor. n egal msur s-a urmrit atragerea ct mai multor tineri, copii, elevi i studeni n aciunile de iniiere, mai ales n taberele de educaie ecologica anuale, privind comportamentul pe munte.

Gravele probleme ecologice ale zonei Alba au constituit o preocupare continu, dup anul 1989 clubul demarnd o serie de activiti de educaie ecologic, campanii de contientizare privind dezastrele ecologice, ntocmirea de baze de date, aciuni de advocacy. Prin programele Environmental Training Project - ETP i Environmental Health Project - EHP n colaborare cu alte ONG-uri i cu organizaii internaionale, Albamont a desfurat cursuri, seminarii, aciuni pe teren, n special pentru combaterea fenomenelor de poluare n zona Zlatna.

Contieni de necesitatea participrii publice n lupta pentru un mediu curat, membrii s-au angrenat n aciuni de implicare comunitar, iniiind variate metode de angrenare a cetenilor n responsabiliti privind dezvoltarea durabil a comunitilor. Socotind c societatea civil poate fi construit numai prin existena i funcionalitatea asociaiilor neguvernamentale, clubul nostru a contribuit la nfiinarea mai multor ONG-uri, le-a sprijinit i are aciuni de colaborare cu acestea.

Clubul este n relaii de parteneriat i colaborare cu peste o sut de alte ONG-uri din jude, din ar i strintate, cu instituii guvernamentale, structuri administrative locale i centrale, instituii de nvmnt, de cercetare, tiinifice i culturale, cu instituii internaionale implicate n probleme de mediu i participare public.

Principalele surse de finanare ale organizaiei noastre sunt: surse externe circa 80%, surse interne 20% din cotizaii, contribuii, sponsorizri i voluntariat. Numrul total al membrilor a ajuns la 250, activi fiind 58, n prezent organizaia are 3 salariai cu carte de munc

 

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu fructe de padure si sfecla

  Plin de antioxidanti si vitamine, cu putine calorii si un gust placut, intens, dulceag, este o bautura pentru acele momente cand ai nevoie de un plus de energie. Sfecla rosie poate fi coapta sau fiarta pentru o aroma mai puternica.

 • Smoothie cu lapte de cocos si cartof crud

  O buna sursa de fibre si un ingredient la prima vedere inedit pentru un smoothie sanatos, cartoful crud va avea nevoie sa fie procesat cu un blender bun, chiar daca este taiat marunt inainte.

 • Gustare cu pere, suc de mandarine si spanac

  O gustare ce poate fi pregatita destul de repede pentru familie si prieteni, inedita prin amestecul de arome si jocul intre gustul dulce, cel picant al ghimbirului, cel acru de otet si notele uleiul de masline sau susan.

 • Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

  La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.

 • Smoothie revigorant cu fructe de padure si cacao

  O bautura cu antioxidanti, gust placut de cacao si note acrisoare de la fructele de padure.