Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

Ingrediente:
 
50 ml gin
100-150 ml suc de mere 
scortisoara macinata
1 mar pentru decor
(optional) 1 baton scortisoara
 
Mod de preparare: intr-un recipient care poate fi pus in cuptorul cu microunde se toarna toata cantitatea de suc de mere, ginul si putina scortisoara, dupa gust, lasand totul la incalzit pentru 30-60 de secunde. O alternativa este sa incalziti foarte bine sucul de mere cu putina scortisoara la foc mediu, pe aragaz, turnand ginul dupa ce ati luat vasul de pe foc. In oricare varianta se serveste in cani sau pahare inalte, cu pereti grosi, adaugand pentru decor o felie proaspata de mar, fara coaja, si jumatate sau un baton intreg de scortisoara. Se bea cald dar este bun si rece pentru cei care vor sa incerce amestecul de gusturi si la o temperatura mai scazuta.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu suc de mere

    O reteta clasica, un cocktail tare si plin de personalitate, cu arome exotice amintind de iarna si de sarbatori. Pentru cei care prefera o varianta mai light proportiile se pot inversa. Iar la final se mananca si felia de portocala care a stat in cocktailul de mar, vodka si scortisoara.

  • Cocktail cu suc de mere si rom brun

    Cu multe arome si gusturi care se amesteca in acelasi cocktail, este o combinatie de dulce, exotic, fructat care iese usor in evidenta.

  • Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

    La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.

  • Suc de mere cu scortisoara si nucsoara

    O reteta pentru o ocazie festiva in zilele reci sau pentru o dupa-amiaza placuta alaturi de familie si prieteni, aceasta varianta de suc de mere imbina dulcele acrisor al fructelor cu notele exotice de citrice, scortisoara si nucsoara.

  • Cidru cald cu scortisoara si cuisoare

    O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.