Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey

Ingrediente:
 
50 ml bourbon sau whiskey
o jumatate de ceasca sirop de artar
doua linguri suc proaspat de lamaie
o jumatate de ceasca apa plata
un varf de lingura ghimbir proaspat ras
trei bucati anason stelat
un varf de lingurita scortisoara macinata
 
Mod de preparare: puneti siropul de artar si apa intr-o craticioara, incalzind usor pana se infierbanta, dupa care veti reduce focul la minim. Adaugati pe rand ghimbirul, scortisoara, anasonul, amestecand dupa fiecare, opriti focul si lasati amestecul sa se infuzeze bine, ideal chiar cateva ore bune. Cu cat este lasat mai mult cu atat aromele se intensifica. Puneti in shaker toata cantitatea de alcool, sucul de lamaie si infuzia de sirop de artar, amestecati bine si serviti cu o felie de lamaie.

Foto: thespicehouse.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si cidru

    O bautura cu personalitate, puternica si cu gust intens, dominat de notele dulci ale siropului de artar si de prospetimea usor acida a merelor din cidrul rece. Poate fi pregatit in orice parte a anului, dar este o bautura potrivita mai curand pentru o seara alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu sirop de artar, rom brun si cafea neagra

    O bautura ce este la fel de buna rece sau calda, cu aroma intensa de cafea de calitate, un rom bun si notele dulci ale siropului de artar.

  • Smoothie cu lapte vegetal, sirop de artar si capsuni

    O bautura cremoasa si dulce, buna pentru a inlocui o gustare sau un mic dejun, pentru care puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Da un plus de energie intregului organism.

  • Cocktail cu bere de ghimbir si whiskey

    Cu notele sale dulci de sirop de artar, gustul putin picant de ghimbir si cel usor de recunoscut de whiskey, este o bautura pentru o seara placuta.

  • Cocktail de vara cu menta si sirop de artar

    O reteta cu multa prospetime racoroasa data de frunzele de menta, note dulci ale siropului de artar si un fundal asigurat de un bourbon sau un whiskey de calitate. Totul racit cu gheata pentru o bautura buna intr-o zi calduroasa.