Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey

Ingrediente:
 
50 ml bourbon sau whiskey
o jumatate de ceasca sirop de artar
doua linguri suc proaspat de lamaie
o jumatate de ceasca apa plata
un varf de lingura ghimbir proaspat ras
trei bucati anason stelat
un varf de lingurita scortisoara macinata
 
Mod de preparare: puneti siropul de artar si apa intr-o craticioara, incalzind usor pana se infierbanta, dupa care veti reduce focul la minim. Adaugati pe rand ghimbirul, scortisoara, anasonul, amestecand dupa fiecare, opriti focul si lasati amestecul sa se infuzeze bine, ideal chiar cateva ore bune. Cu cat este lasat mai mult cu atat aromele se intensifica. Puneti in shaker toata cantitatea de alcool, sucul de lamaie si infuzia de sirop de artar, amestecati bine si serviti cu o felie de lamaie.

Foto: thespicehouse.com

Articole asemănătoare