Cocktail de vara cu menta si sirop de artar
Ingrediente:
10-12 frunze de menta proaspata
2 lingurite sirop de artar
50 ml bourbon sau whiskey
apa tonica rece
cuburi de gheata
Mod de preparare: intr-un pahar de whiskey se pun frunzele de menta si se zdrobesc usor, preferabil cu un pistil, pana cand isi elibereaza aroma si sucul si sunt bine maruntite. Se toarna deasupra siropul de artar si toata cantitatea de alcool, amestecand putin, se completeaza dupa gust cu apa tonica si se serveste cu 1-2 cuburi de gheata.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir
O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.
-
Cocktail de iarna cu vodca si suc de merisoare
Usor de preparat in casa, cu suc de merisoare, o vodca de calitate si bere de ghimbir. Rezultatul? O bautura cu note ce evoca perioada rece, reconfortanta si cu personalitate.
-
Bautura de vara cu sampanie si capsuni
O bautura de vara cu vin rece, suc de portocale proaspat sau din cutie si gust intens de capsuni. In lipsa fructelor proaspete se pot folosi si congelate.
-
Cocktail de vara cu tequila, grepfrut si bere
O bautura buna pentru serile calde de vara, cu note intense de citrice si arome de tequila.
-
Ciocolata calda cu mirodenii si sirop de artar
O cana de ciocolata fierbinte, dulce si aromata.