Cocktail cu menta, zmeura si rom
Ingrediente:
10 frunze de menta
12-14 boabe de zmeura
50 ml rom
30 ml suc de limeta
30 ml sirop de apa si zahar 1/1
150 ml apa tonica sau apa minerala, dupa gust
gheata
Mod de preparare: intr-un shaker sau intr-un bol se strivesc usor 8 frunze de menta si 10 boabe de zmeura, amestecand usor totul. Se adauga romul, sucul de limeta, siropul de zahar si se adauga cateva cuburi de gheata, agitand bine compozitia pana cand se raceste. Se pune intr-un pahar bine racit si se completeaza cu apa minerala sau tonica, cat mai rece. Se serveste cu 1-2 frunze de menta si boabe de zmeura.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vodca, zmeura si vin rosu
O bautura cu note acrisoare date de vinul rosu si aroma de zmeura, consistenta si buna pentru orice perioada a anului.
-
Cocktail cu sirop de artar, rom brun si cafea neagra
O bautura ce este la fel de buna rece sau calda, cu aroma intensa de cafea de calitate, un rom bun si notele dulci ale siropului de artar.
-
Cocktail cu rom si suc de ananas
O bautura cu note tropicale de rom si ananas, dulce si perfecta pentru o seara petrecuta alaturi de prieteni.
-
Cocktail cu portocala, Campari si bourbon
Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.
-
Cocktail cu suc de rosii, menta si rom
Un cocktail racoritor, proaspat, dominat de gustul de tomate si menta, dulce si perfect atunci cand este servit cat mai rece.