Cocktail cu menta, zmeura si rom

Ingrediente:

10 frunze de menta
12-14 boabe de zmeura
50 ml rom
30 ml suc de limeta
30 ml sirop de apa si zahar 1/1
150 ml apa tonica sau apa minerala, dupa gust
gheata

Mod de preparare: intr-un shaker sau intr-un bol se strivesc usor 8 frunze de menta si 10 boabe de zmeura, amestecand usor totul. Se adauga romul, sucul de limeta, siropul de zahar si se adauga cateva cuburi de gheata, agitand bine compozitia pana cand se raceste. Se pune intr-un pahar bine racit si se completeaza cu apa minerala sau tonica, cat mai rece. Se serveste cu 1-2 frunze de menta si boabe de zmeura.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Mojito cu ananas, menta si rom

    O varianta a unei retete clasice, cu gustul dulce si savuros al sucului de ananas, notele proaspete de menta si aroma inconfundabila a unui rom de calitate. Poate fi pregatit foarte usor si acasa, pentru o seara placuta sau pentru a insoti o gustare.

  • Cocktail cu vodca, zmeura si vin rosu

    O bautura cu note acrisoare date de vinul rosu si aroma de zmeura, consistenta si buna pentru orice perioada a anului.

  • Cocktail cu portocala, Campari si bourbon

    Un cocktail cu gust complex si interesant, in care notele de citrice sunt completate de Campari si de baza oferita de aroma bourbonului.

  • Cocktail cu suc de rosii, menta si rom

    Un cocktail racoritor, proaspat, dominat de gustul de tomate si menta, dulce si perfect atunci cand este servit cat mai rece.


Warning: fopen(cache/e65255bb0844df766dd5175e459e6d54) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139