Cocktail cu gin, piper negru si capsune

Ingrediente:

50 ml gin
150 ml apa tonica
1 capsuna mare, bine coapta
8-10 boabe de piper negru
(optional) un praf de piper macinat

Mod de preparare: intr-un pahar inalt, plin o treime cu gheata, se pune capsuna taiata felii subtiri, boabele de piper si se toarna ginul, amestecand de cateva ori. Se completeaza cu apa tonica si se serveste imediat, cu un praf de piper macinat pentru cine isi doreste o aroma mai intensa, picanta.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.

  • Cocktail cu gin, limonada si castravete

    Limonada sau sucul de castravete sunt racoritoare si proaspete, dar alaturi de gin si putin piper negru sau piper cayenne (pentru cei care prefera aromele picante, intense) rezultatul final este o bautura cel putin curioasa.

  • Cocktail cu gin si patrunjel verde

    O bautura inedita si cu gust vegetal puternic si note de ienupar aduse de un gin de calitate.

  • Cocktail cu nectarina si gin

    In afara unei gustari sanatoase si a retetelor de prajituri nectarinele pot fi folosite si pentru un cocktail usor, cu gust de vara si note proaspete de menta si ghimbir.

  • Smoothie cu rosii cherry, telina si piper negru

    Cu gust proaspat, vegetal si complex, este o bautura foarte buna rece sau la temperatura camerei, putin picanta de la piper, suficient de consistenta si satioasa pentru a putea inlocui o gustare.