Cocktail cu scortisoara, bourbon si ghimbir

Ingrediente:
 
50 ml bourbon
70 ml cidru de mere
o lingurita suc de lamaie
o lingura sirop de ghimbir si scortisoara
 
Pentru siropul de ghimbir si scortisoara:
 
o lingurita de ghimbir taiat marunt
o lingurita rasa de scortisoara macinata
o jumatate de ceasca de zahar
o ceasca de apa
 
Mod de preparare: se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga ghimbirul, scortisoara si zaharul, se reduce focul la mediu si se amesteca bine, pana cand este omogen. Se lasa la racit (va fi mai consistent) si se poate filtra pentru a scoate bucatelele de ghimbir si scortisoara. Puneti prepara o cantitate mai mare care se pastreaza la frigider si doua-trei luni. Cand siropul s-a racit bine se pune o lingura plina in shaker, se toarna sucul de lamaie, cidrul de mere rece si bourbonul, se amesteca bine si se serveste intr-un pahar inalt cu cateva cuburi de gheata.

Foto: bbcgoodfood.com

Articole asemănătoare

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Cidru cald cu scortisoara si cuisoare

    O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.

  • Briose cu nuci maruntite si ghimbir

    Pentru diminetile friguroase si nu numai, incalziti-va alaturi de un ceai cald si cateva briose delicioase cu nuci maruntite si ghimbir.

  • Placintele umplute cu nectarine si ghimbir

    Preferate de multi, placintele cu diverse umpluturi sunt indragite la o gustare, alaturi de o cafea sau un ceai aromat. Astfel, va propunem sa preparati o noua reteta de placintele umplute cu nectarine si ghimbir.

  • Briose cu banane si ghimbir

    Pentru o gustare intre mese, alaturi de un ceai sau o cafea puteti prepara si briose cu banane si ghimbir. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete.