Cocktail cu scortisoara, bourbon si ghimbir

Ingrediente:
 
50 ml bourbon
70 ml cidru de mere
o lingurita suc de lamaie
o lingura sirop de ghimbir si scortisoara
 
Pentru siropul de ghimbir si scortisoara:
 
o lingurita de ghimbir taiat marunt
o lingurita rasa de scortisoara macinata
o jumatate de ceasca de zahar
o ceasca de apa
 
Mod de preparare: se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga ghimbirul, scortisoara si zaharul, se reduce focul la mediu si se amesteca bine, pana cand este omogen. Se lasa la racit (va fi mai consistent) si se poate filtra pentru a scoate bucatelele de ghimbir si scortisoara. Puneti prepara o cantitate mai mare care se pastreaza la frigider si doua-trei luni. Cand siropul s-a racit bine se pune o lingura plina in shaker, se toarna sucul de lamaie, cidrul de mere rece si bourbonul, se amesteca bine si se serveste intr-un pahar inalt cu cateva cuburi de gheata.

Foto: bbcgoodfood.com

Articole asemănătoare