Cocktail de iarna cu gin si ceai negru

Ingrediente:

2 cani ceai negru, fara zahar sau miere, fierbinte
50 ml gin
1-2 lingurite miere
1-2 cuburi de gheata
1 felie subtire de lamaie pentru servire

Mod de preparare: ceaiul negru fierbinte se amesteca bine cu ginul, impartindu-l apoi in doua portii. Cand s-a mai racit putin se pune in fiecare cana miere dupa gust, amestecand bine, 1 cub de gheata si jumatate de felie de lamaie. Se bea cald.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    Folositi un ceai negru de calitate, infuzat conform instructiunilor, preparat fara zahar sau miere. Dupa ce s-a racit il pastrati la frigider pentru cel putin 60 de minute.

  • Cocktail de iarna cu brandy si ceai

    Cu un gust in care se simt mirodeniile, taninul ceaiului negru si asprimea unui brandy de calitate, este un cocktail ce se va servi cald.

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    De ce sa nu incercati o combinatie de gin si ceai negru in locul cocktailurilor de care poate v-ati plictisit. Si pentru un amestec foarte "britanic" ati putea alege un Beefeater (eventual) alaturi de Earl Grey, totul cu putin zahar si putina lamaie. Poate neconventional la prima vedere, dar poate fi o bautura la care veti reveni.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Ciorba de varza cu afumatura si smantana

    O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.