Punci de iarna cu whiskey si ceai negru

Ingrediente:

8 cani ceai negru, fara zahar sau miere, infuzat dupa gust
½ cana suc de lamaie
½ cana miere naturala
1 cana bere de ghimbir
1 cana whiskey
frunze de menta pentru decor

Mod de preparare: ceaiul fierbinte se toarna intr-un bol si se adauga sucul de lamaie si berea de ghimbir, amestecand usor, dupa care se toarna toata cantitatea de whiskey. Se lasa putin la racit si se pune mierea, amestecand punciul pana se dizolva. Se serveste cald sau rece, dupa gust, cu frunze de menta presarate deasupra pentru aspect si un plus de aroma proaspata.

Foto: needpix.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

  • Cocktail de iarna cu whiskey si cidru de mere

    Gustul dulce si usor acidulat al cidrului de calitate se intalneste in acest cocktail ideal pentru zilele reci cu aroma de whiskey si mirodeniile din tinuturi indepartate. Se poate bea cald sau rece, dupa gust.

  • Cocktail de iarna cu gin si ceai negru

    Un ceai negru de calitate, cu notele sale intense, aromate, personale, va fi esenta acestui cocktail servit cald in zilele reci de iarna.

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    De ce sa nu incercati o combinatie de gin si ceai negru in locul cocktailurilor de care poate v-ati plictisit. Si pentru un amestec foarte "britanic" ati putea alege un Beefeater (eventual) alaturi de Earl Grey, totul cu putin zahar si putina lamaie. Poate neconventional la prima vedere, dar poate fi o bautura la care veti reveni.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.