Cocktail cu gin si ceai negru

Ingrediente:
 
doua parti gin 
doua parti ceai negru racit
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita cu varf zahar
rondele de limeta pentru decor
 
Mod de preparare: pregatiti din timp ceaiul, fara zahar, si lasati-l sa se raceasca bine. Puteti sa puneti mai putin gin, doar o parte la doua parti de ceai sau dupa gust. Se toarna ginul (alegeti un Beefeater) intr-un pahar inalt, potrivit ca marime, in care ati pus cateva cuburi de gheata, se adauga ceaiul si zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingurita cu coada lunga. Se toarna apoi zaharul si inainte de servire se pun in pahar doua rondele subtiri de lime. Nu este o bautura foarte tare, dar mixul de arome si gusturi (cel de ienupar, ierbos, puternic de gin se intalneste cu cel amarui de ceai) este interesant. Chiar foarte bun.

Foto: farmerbros.com


Articole asemănătoare

  • Cocktail cu grepfrut si bere

    Un cocktail cu gust proaspat, fructat, cu note de citrice, dar si cu astringenta usor amaruie de bere si aroma de prosecco, pentru acele zile calduroase de vara.

  • Cocktail cu gin si menta

    O varianta inedita cu gin si menta pentru o bautura racoritoare in zilele calduroase.

  • Cocktail cu gin si sampanie

    O reteta cu gust proaspat, dominat de sampanie si note de ienupar de la gin.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.

  • Cocktail cu ceai negru, whiskey si suc de lamaie

    Un cocktail simplu de preparat si interesant daca vreti sa incercati o combinatie intre gustul de ceai negru clasic (sau cu arome) si cel simplu de whiskey.