Cocktail cu gin si ceai negru

Ingrediente:
 
doua parti gin 
doua parti ceai negru racit
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita cu varf zahar
rondele de limeta pentru decor
 
Mod de preparare: pregatiti din timp ceaiul, fara zahar, si lasati-l sa se raceasca bine. Puteti sa puneti mai putin gin, doar o parte la doua parti de ceai sau dupa gust. Se toarna ginul (alegeti un Beefeater) intr-un pahar inalt, potrivit ca marime, in care ati pus cateva cuburi de gheata, se adauga ceaiul si zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingurita cu coada lunga. Se toarna apoi zaharul si inainte de servire se pun in pahar doua rondele subtiri de lime. Nu este o bautura foarte tare, dar mixul de arome si gusturi (cel de ienupar, ierbos, puternic de gin se intalneste cu cel amarui de ceai) este interesant. Chiar foarte bun.

Foto: farmerbros.com


Articole asemănătoare

  • Cocktail de iarna cu gin si ceai negru

    Un ceai negru de calitate, cu notele sale intense, aromate, personale, va fi esenta acestui cocktail servit cald in zilele reci de iarna.

  • Cocktail de iarna cu rom brun si ceai negru

    O bautura cu gust placut, note de rom si coniac, dar si cele ale unui ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Smoothie cu piersici si ceai negru

    Alegeti fructe frumoase, bine coapte, parfumate, si un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    Folositi un ceai negru de calitate, infuzat conform instructiunilor, preparat fara zahar sau miere. Dupa ce s-a racit il pastrati la frigider pentru cel putin 60 de minute.

  • Cocktail cu bourbon si ceai negru

    O cana de ceai negru, indulcit sau nu, este o experienta plina de arome intense si ofera intregului corp un moment de relaxare. Dar intr-un cocktail alaturi de bourbon (sau whisky) ceaiul negru, preparat dupa gust, va capata note noi si surprinzatoare.