Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin tulburari la nivelul tubului digestiv, prin senzatia de amortire a mainilor, furnicaturi, contractii musculare spontane, crampe si prin senzatia nemotivata de lipsa de aer. Remedii naturale recomandate frecvent sunt: pudra din coada-calului, tincturile de grau, orz, ovaz, infuzia de plante si maceratul din coaja de ou. 

Acesta din urma se obtine in felul urmator: speli bine cojile de oua, le lasi la uscat, le macini si apoi le amesteci cu miere. Cantitatea de miere trebuie sa fie egala cu praful rezultat din coji. Lasi amestecul la macerat sapte zile si iei cate o lingura dimineata, inainte de micul dejun. Poti folosi orice fel de ou (de gaina, gasca, rata), dar cel mai bine este sa utilizezi ouale ecologice sau ecologice certificate de la pasari crescute liber. Daca pasarea nu primeste nutrientii corespunzatori, coaja de ou nu va contine substantele nutritive de care avem nevoie.

Calciul din coaja de ou reprezinta o forma sanatoasa si echilibrata de calciu, datorita mineralelor pe care le contine. Calciul din coaja de ou este, probabil, cea mai buna sursa naturala de calciu si este usor de digerat si absorbit. Din coaja unui ou de marime medie rezulta aproximativ o lingurita de pulbere, ce contine aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu elemental, plus alte 27 microelemente: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc, etc.

Majoritatea oamenilor necesita un minim de 400 miligrame de calciu pe zi, in plus fata de calciul preluat din alte surse alimentare, deci ar trebui luat o lingurita de pulbere pe zi in combinatie cu 400 miligrame citrat de magneziu. Calciul si magneziul trebuie sa fie luate in cantitati cel putin egale, iar unele persoane necesita mai mult calciu decat magneziu, in functie de cat de mult obtin din dieta lor.

Recent, in urma unui studiu stiintific, cercetatorii olandezi au raportat un efect extrem de pozitiv al calciului din coaja de ou (imbunatatit cu magneziu si vitamina D) asupra densitatii minerale osoase. Testele de laborator si masuratorile densitatii osoase au fost atent facute in aceste studii. S-a observat o crestere considerabila a densitatii osoase a soldului la grupul de persoane suplimentat cu calciu din coaja de ou timp de un an. 

Sursa foto: laurasmess.me

I. C.

Articole asemănătoare